2013-14 sezonundan buyana Türkiye Voleybol Federasyonu bünyesinde farklı liglerde mücadele edip 2019-2020 sezonunda AXA Sigorta Efeler Ligi’ne yükselen Bingöl Solhan Spor’un mali durumunun ele alındığı İstişare toplantısı Çukurambar Sıtkı Usta’da gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz başkanlığında, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Bingöl Solhan Spor Başkanı Ziya Sözen, Ankara BİNYAR Derneği Başkanı Cemal Koçakelçi ve işadamlarının yer aldığı toplantıda takımın mevcut durumu ve yapılması gerekenler konusunda istişare toplantısı yapıldı.

BAŞKAN SÖZEN, “HER AYIN SONUNDA MALİ TABLOMUZU AÇIKLAYACAĞIZ”

Toplantıda açış konuşması yapan Kulüp Başkanı Ziya Sözen, “Ne görev olursa olsun bir sorumluluk verildiğinde o görevi en iyi şekilde yapmak gerektiğine inanan ve bu doğrultuda çalışmalarını yürüten biri olarak Bingöl Solhan Sporumuz için de en iyisini yapma gayretinde olacağız. Bu görev bize tevdi edildiğinde asla Bingöl Solhan Sporu ve fedakar-cefakar taraftarını yalnız bırakmazdık. Bu doğrultuda bu görevi bir borç bilerek üstlendik. Bu görevi yaparken takımı asla kişisel polemiklere alet etmeyecek, siyasi çekişmelere alet etmeyecek, takımı siyasetin üstünde tutacağız. Bingöl Solhan Spor siyaset üstü bir makamdır. Her ayın 30’unda takımımızın mali durumu hakkında kamuoyunu bilgilendireceğiz. Takımın kasasına giren her kuruşun hesabını taraftarlarımıza ve hemşerilerimize vereceğiz. Bu takım bütün Solhanlıların, bütün Bingöllülerin takımıdır. Bingöl Solhan Sporumuzun Bingöl'ün tanıtımında çok ciddi katkıları olacaktır. Takımımız, Bingöl'ün ekranlardaki yüzü olacaktır. Sporda başarıyı yakalamaya çalışırken Türkiye’nin en centilmen takımı olmaya da aday olacağız” dedi.

DR. CEVDET YILMAZ, “HAYALİMİZ AVRUPA TAKIMLARINI AĞIRLAMAK”

Kentin gurur kaynağı olan Bingöl Solhan Spor için bir araya gelen katılımcılara teşekkür eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz ise, “ Efeler Ligi’ne yükselen Bingöl Solhan Sporumuzu tebrik ediyorum. Lige çıkmak kadar ligde kalıp mücadeleyi daha yüksek noktalarda taçlandırmak bizleri daha da mutlu edecektir. Biliyorsunuz ki Bingöl Solhan Spor eğer ki sezon sonu ilk altı takım arasına girerse Avrupa’da oynamaya hak kazanacaktır. Bizim şuan ki en büyük hayalimiz Avrupa takımlarını Bingöl’de ağırlamak ve misafirperverliğimizi göstermektir. Umuyoruz ki Bingöl Solhan Spor başarılarıyla hem Bingölümüzün hem Doğu Anadolu Bölgemizin hem de ülkemizin gurur kaynağı olacaktır. Bu vesile ile başta yönetim kurulumuz olmak üzere teknik ekip ve sporcularımızı canı gönülden kutluyor ve desteklerinizden dolayı sizlere de sonsuz şükranlarımızı sunarım” şeklinde konuştu.

Doğu Anadolu Bölgesinde kıt imkânlarla Efeler Ligi’nde bir Anadolu takımının mücadele etmesinin kendileri için de oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Bingöl Solhan Spor’a başarılar dileyerek her konuda destek vereceklerini vurguladı.

KÜÇÜK PAŞA HARÇLIĞINI TAKIMA BAĞIŞLADI

Toplantının ardından birçok iş insanı takıma maddi manevi desteğini açıklarken en anlamlı destek ise 5 yaşındaki Paşa’dan geldi. Ankara’da yaşayan ve babasıyla Bingöl Solhan Spor’un deplasman maçlarını takip eden 5 yaşındaki Solhanlı Paşa Aybek, toplamış olduğu 110 TL harçlığını Kulüp Başkanı Ziya Sözen’e takdim etmesi salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. HABER MERKEZİ