Gençlik ve spor bakanlığı spor faaliyetleri daire başkanlığı okul sporları 2018-2019 eğitim öğretim sezonu faaliyet programı gereğince Bingöl’de 23-24 mart 2019 tarihlerinde 22 ilden 165 sporcunun katılımıyla yıldızlar judo grup yarışmaları ve aynı tarihlerde Bingöl atletizm sahasında 10 il 200 sporcunun katılımıyla Anadolu yıldızlar ligi atletizm grup yarışmaları yapıldı.
 

Güzel mücadelelere sahne olan grup yarışmaları Bingöl üniversitesi spor salonu ve atletizm sahasında 23 Mart 2019 cumartesi günü açılış seramoniler ile başladı. Seramonilere katılan gençlik ve spor il müdür vekili sayın Yunus Budak; Hafta sonu Bingöl’e gelen illerin idareci antrenör ve sporcularına başarılar dileyerek tesis anlamında önemli bir noktada olan Bingöl’de böylesi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmanın önemine değindi.

Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri gençlik ve spor il müdürlüğü organizasyon yetkilileri ve çevre illerden gelen idareci, hakem ve antrenörler tarafından verildi. Judo branşında Bingöl’ü temsil eden sporculardan İrem Alaş 3. Olarak 12-14 Nisan Balıkesir ilinde yapılacak Türkiye şampiyonasında, Anadolu yıldızlar ligi atletizm grup yarışmalarında Bingöl’ü temsil eden kız ve erkek takımları da 13-14 nisan 2019 tarihlerinde Diyarbakır ilinde yapılacak olan yarı final yarışmalarına katılacaklar.