İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Sinop’ta yapılan Halk Oyunları Türkiye Finallerinde Türkiye 2.si olan Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi halk oyunları ekibini makamında kabul etti. Engin, Sinop’ta düzenlenen Okul Sporları Türkiye Halk Oyunları Şampiyonasında Türkiye 2.si, olarak Bingöl’ü başarıyla temsil eden Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibini makamında kabul ederek tebrik etti.

Engin, Türkiye 2.si olan Halk oyunları ekibine çeşitli hediyeler verirken Okul Müdürü Orhan Korkmazcan ve halk oyunları eğitmeni Yahya Demirel’e başarılarından dolayı plaket vererek tebrik etti.

Engin, öğrencilerin bu başarısının kendileri için çok değerli olduğunu belirterek, konuyla ilgili olarak şu sözlere yer verdi: “2023 Eğitim Vizyonu'nda belirlediğimiz en temel hedeflerden biri 'Okullarımızda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin artırılması.' Bu kapsamda Bingöl kültürünün en önemli öğelerinden biri olan halk oyunlarının yaşatılması için okullarımızda halk oyunları ekipleri kurduk, kurslarımızı açtık. Okullarımızda öğrencilere verdiğimiz kurslarla ve oluşturduğumuz ekiplerle bu mirasımızı geleceğe taşıyacağız, hem de ulusal ve uluslararası yarışmalarla tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacağız. Bu nedenle Halk Oyunları yarışmasında Türkiye 2.si olan Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi öğrencilerimizin bu başarısı tüm okullarımız için örnek teşkil etmelidir. İdarecilerimizi, Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum.” dedi.