Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig 1. Grupta mücadele eden temsilcimiz 12 Bingölspor’da futbolcular şehri terk etti.

Son yıllarda ciddi maddi sorunlar ile boğuşan 12 Bingölspor’da bavullar toplandı. 12 Bingölsporlu futbolcular, sosyal medyadan yaptıkları açıklamada; “Bugün itibari ile gönül verdiğimiz formamıza, armamıza veda ediyoruz.” dediler. Futbolculardan Ömürcan Karaca ‘Bingölspor futbolcuları’ adına paylaştığı yazıda Sezon başından bu yana gelen süreçte 1 kuruş para alamadan mücadele ettiklerini söyledi. Karaca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Yemek dahi çıkmadı tesiste. Her defasında düzelecek diye ümitlenirken ne yazık ki bugün umutlarımızın tükendiği noktadayız. Kıymetli taraftarlarımız takdir edersiniz ki bu işi meslek olarak benimsemiş, ekmeğini bu işten çıkaran insanlar olarak, bakmakla yükümlü olduğumuz bir ailemiz, inşa etmek zorunda olduğumuz bir geleceğimiz var. Bu süreçte hiçbir bürokrat, hiçbir iş adamı, herhangi bir kurum amiri yanımızda olmamış destek vermemiştir. Paranın en değerli şey olduğunu düşünmekle ömrünü maddeye kölelik ederek geçiren manen bir merhaba deyip sıcacık bir tebessümü bile esirgeyen bütün herkese kırgınlığımızı ve kızgınlığımızı iletmek isteriz. Ayrıca başka kulüplerle anlaşabilecekken bizlere umut dağıtan herkesi kendi vicdanları ile başbaşa bırakıyoruz. Son olarak büyük 12 Bingölspor’lular, renklere aşık, çıkar gütmeden tek dertleri arma olan herkese sesleniyoruz; ne yazık ki hiçbirimizin dayanacak gücü kalmadı, durumu kısaca özetlerken sizlerin takdirine bırakıyoruz her şeyi. Bilin ki; en son sardunyalarda soldular.”

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

12 Bingölspor Resmi sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamada ise yönetim kurulu kararı açıklandı; “Kamuoyunun ve 12 Bingölspor’a gönül vermiş taraftarlarımızın bilgisine her türlü fedakârlıklarla ayakta tutmaya çalıştığımız takımımızın futbolcuları an itibariyle haklı gerekçelerden dolayı şehri terk etmek zorunda kaldıkları için bundan sonraki maçlara çıkamayacaklardır. Bingöl’ün yarınlarına katkı sunacak gençliğin heyecanı olan 12 Bingölspor’u sahipsiz bırakanları Allah’a havale ediyoruz. Vicdani bir rahatsızlık duymayarak kör, sağır ve dilsizi oynayan herkese bizlerden kocaman çepik.”

ÇEPİK PROGRAMINA GÖNDERME

12 Bingölspor Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada geçtiğimiz gün Ankara’da yapılan Bingöl tanıtım gününde Bingöllü siyasilerin eksiksiz katıldığı TRT KURDİ’deki ÇEPİK programına gönderme yaptı.