Avusturya’nın Rapid Wien takımından İtalya’nın Sassuolo ekibine transfer olan Mert Müldür, yeni durağında kendisini çabuk kanıtladı. Takımının Torino ile oynadığı ilk hafta maçında 68’de oyuna giren Mert, ikinci hafta Sampdoria karşısında ise ilk 11’de sahaya çıktı, alınan 4-1’lik galibiyette yaptığı asistle katkı sağladı. Müldür, Serie A’da bulunan 7. futbolcumuz oldu.

MERT SASSUOLO İÇİN BU SEZONUN SÜRPRİZİ OLABİLİR

İtalyan basınında futbolcunun maçtaki performansı değerlendirildi. 20 yaşındaki milli futbolcuya 6.5 puan verilerek savunmadaki en iyi isim olarak gösterilirken, kendisinden de övgüyle bahsedildi. Yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi: “Traore’nin attığı gole yaptığı asist pastanın üzerindeki krema oldu. Mert Müldür, Sassuolo için bu sezonun sürprizi olabilir”.

Sağ bek mevkisinde görev yapan Mert Müldür ilk olarak geçen yıl Mircea Lucescu tarafından A Milli Takım’a çağrılmış ve forma giymişti.

MERT MÜLDÜR KİMDİR?

20 yaşındaki futbolcu, Avusturya'nın Viyana kentinde doğdu ve orada büyüdü. Anne Yozgatlı, baba ise Bingöllü. Rapid Wien'in altyapısında da 7 yaşından itibaren futbol oynamaya başladı. U7'den A takıma kadar hep Rapid Wien forması giydi. Daha sonra A takıma yükseldi. U17 ve U19'da Türkiye Millî Takımı'nda forma giydi. HABER MERKEZİ