07-13 Ocak 2020 tarihleri arasında Bingöl’de yapılan il birinciliği yarışmaları Elit Bilardo spor salonunda 54 sporcunun katılımıyla düzenlendi. Türkiye 3 Bant Bilardo şampiyonasına Bingöl’den gidecek sporcuları belirlemek amacı ile 54 sporcunun katıldığı Bingöl 3 Bant Bilardo İl şampiyonası 13.01.2020 saat 18:00 da oynanan final müsabakası ile sona erdi. Turnuvanın birinci ve ikinci turları 3'lü gruplar halinde 54 sporcuyla yapıldı. Son 8 sporcu ise eleme usulü ile maçlarını tamamladı. Yapılan Müsabakalar sonucunda Mirbey Berdibek birinci olurken Ömer Berdibek ikinci Metin Özturk üçüncü Yunus Alas dördüncü oldu.

Belediye iş merkezi Elit bilardo spor salonunda 7 gün devam eden müsabakalar sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Osman Orman, Bilardo İl Temsilcisi Aydın Bürkük ve yarışmalara ilgi gösteren Bilardo severlerin katılımıyla yapılan törenle verildi.

Bilardo sporu ile ilgili görüşlerini dile getiren Spor Şube Müdürü Osman Orman“Bilardo vb sporların ilimizde yaygınlaştırılması, desteklenmesi ve önem verilmesi gerektiğini söyledi. ORMAN: Zihinsel gelişime katkısı olan, ince hesaplamalar ve stratejik açıdan birçok varyasyona başvurulan Bilardo sporu herkesimden insanımızın yapması gereken bir spor branşı olarak gördüklerini ve burada böylesine ciddi bir organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.”

Törende konuşma yapan Bilardo İl Temsilcisi Aydın Bürkük, Turnuvaya katılımlarından dolayı tüm sporcuları kutlayarak hakemlik kursu sonucunda başarılı olan müsabaka hakemlerin de yaklaşık 90 müsabaka yöneterek başarılı bir turnuva geçirdiklerine değindi. Bürkük ayrıca: “Turnuvamıza destek veren ve ilgi gösteren Genlik ve Spor İl Müdürlüğüne, katılımlarından dolayı ve tüm sporculara, salon görevlilerine teşekkür ediyor, 15 Şubat 2020 tarihinde Antalya’da yapılacak olan Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonasına gidecek sporculara da başarılar diliyorum.” dedi. HABER MERKEZİ