Bingöl Atletizm sporcularından Bedirhan Alpağu Sezona Okul Sporları Türkiye Şampiyonasında Yüksek Atlama branşında 1.82 lik derecesiyle Türkiye İkinciliği elde ederek başladı. Daha sonra Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü bünyesinde katıldığı yarışmalarda derecesini kademeli bir şekilde geliştirerek 21-22 Temmuz 2018 tarihlerinde İzmir Olimpik Deneme Yarışmalarında 2.00 atlayarak Türkiye Şampiyonu oldu. Ankara’da düzenlenen 1. Orhan Altan Atlamalar Atletizm Yarışmalarında Bingöl’ü temsilen katılan sporcu 2.05 atlayarak Türkiye Şampiyonu oldu ve Milli takıma seçildi. Başarılı sporcu Alpağu 22 Eylül 2018 tarihinde Ukrayna’nın Luts kentinde düzenlenecek olan Uluslar arası U18 yarışmalarında Yüksek Atlama branşında Ülkemizi temsil edecek.

Ayrıca sporculardan Bedirhan Alpağu ve Leyla Ağırbaş Fenerbahçe Spor Kulübü ile anlaşarak Kulüplerde Fenerbahçe Spor Kulübü adına yarışmalara katılacak ve ilimizi üst düzey yarışmalarda temsil edecek. Sporcular ferdi ve Türkiye Şampiyonası yarışmalarında Bingöl adına yarışmalara katılacak.

BAŞARILI SPORCUDAN YARIŞMA ÖNCESİ İL MÜDÜRÜNE ZİYARET

Başarılı sporcu Bedirhan Alpağu, antrenörlerinden Ahmet Demir ve Atletizm İl Temsilcisi Osman Orman Ukrayna’ da düzenlenecek olan Uluslararası U 18 yarışmaları öncesinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan’ı makamında ziyaret ettiler.

İl Müdürü Arıkan yarışmalarda göstermiş olduğu başarıdan dolayı sporcu Bedirhan Alpağu ve antrenörlerini kutlayarak Ülkemizi Ukrayna’da yapılacak Uluslar arası U18 yarışmalarında temsil edecek Türk Milli Takımında İlimizden bir sporcunun yüksek atlama branşında yer almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Arıkan Ayrıca Uluslararası yarışmalarda Milli takım, Sporcu, antrenör ve idarecilerine başarı dileklerinde bulundu.