Solhanlı 34 sporcuya spor malzemesi desteği verildi.

Solhan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki 34 sporcuya spor ayakkabı tişört ve eşofman dağıtıldı.

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız sporcuların ayakkabı ihtiyacını, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Nafiz Çapın eşofmanlarını, hocaların talebi üzerine hayırsever vatandaşlar tarafından sporcuların tişört ihtiyacı karşılandı.

“YILDA BELKİ 10 AYAKKABI DEĞİŞTİRİYORLAR.”

Spor malzemesi dağıtımında Konuşan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, şu ifadelere yer verdi; “Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Bizler bugünlerde onları nasıl yetiştirirsek yarınlarda karşımıza öyle çıkacaklardır. O yüzden biz bu konularda imkânlar dâhilinde hiçbir şekilde farklı bir şey düşünmedik her zaman yardımcı olmayı, desteklemeyi ve akabinde de başarılarını bekliyoruz. Gençlerimize de bu şekilde güveniyoruz. Gerçekten çok başarılı çocuklarımız var. İnşallah daha çok destek vererek başarılarının daha fazla artması yönünde başarıya motive etme yönünde çabalarımız, gayretlerimiz var. Bundan sonra da devam edecektir. Bu ilk değil inşallah son da olmayacaktır. Çocukların yırtık ayakkabıyla koştuklarını görünce içim sızlıyor. Yılda belki 10 ayakkabı değiştiriyorlar. Bu yüzden çoğu aileler yetiştiremiyor. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanımızın bu çocuklara destek vermesini bekliyoruz. Bir nebze de olsa yanında hissetmeleri çocukların çok iyi yerlere geleceklerini biliyoruz. Başarıların devamını diliyorum. İyi günlerde kullanın.”

“BİRİ ÇOK İYİ KOŞUYORSA AYNI ZAMANDA ÇOK CENTİLMEN ÇOK YARDIM SEVER OLMALI.”

Sporculara hitaben yaptığı konuşmada Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş; “Kendinizi hep dünya Atletizm şampiyonasında hayal edin. Hatta kurdeleye sizin vurduğunuzu düşünün. Dünya Şampiyonluğunu hayal etmezseniz Antrenör bile olamazsınız. Daha aşağısını düşünmeyin daha aşağısını hayal dahi etmeyin. Bu arada koşarken kendinizi hem kitap okuma ve sosyal ilişkiler konusunda geliştirin. Sadece koşmayın, bizler düşünen insanlarız. Sadece kas yaparak değil fikir üreterek de bir şekilde farklılığımızı ortaya koymamız lazım. Ben Atletizm dünya şampiyonu kimdir bilmiyorum tahminimce mutlaka bir Afrikalıdır. Koşmalıyız ama değerler dünyamızın olması gerektiğini düşünüyorum. Karşılığını sadece sizin almamanız lazım. Sizin isminizden dolayı Solhan’ın, Türkiye’nin adının duyurulması lazım. Temsil ettiğimiz memleketle, temsil ettiğimiz ülkeyle, temsil ettiğimiz değerlerle bilinmeli. Biri çok iyi koşuyorsa aynı zamanda çok centilmen ve çok yardım sever olmalı. Bizim ananelerimizde olduğu gibi mevcut kitaplardan, televizyonlardan çeşitli değerleri hem toplum hayatına hem de devletin kurumları aracılığıyla önemseye bilirsek, sevdirebilirsek vatanına, milletine ve değerlerine uygun bir sporcu, antrenör olabilirsek maksadımıza vasıl oluruz diye düşünüyorum. Yani biz Afrikalı, Brezilyalı bir antrenörden daha iyi olmalıyız. Mutlaka iki yönlü olmalıyız. Sporda da gelişeceğiz, kültürde ve yaşam tarzında da kendimizi geliştireceğiz. Özellikle sporu seven bir Belediye Başkanımız var. İmkânların kıt olmasına rağmen sizin gibi çocukların bir yerlere gelmesi için o da çok gayret ediyor, imkânları zorluyor fedakârlık yapıyor. Gençlik spordaki arkadaşlara ve antrenörlere teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızın devamını diliyorum.” İfadelerine yer verdi. SOLHANINSESİ