19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yıldönümü 15 Mayıs 2019 tarihinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çelenk sunma programı ile başlayacak, ardından hafta boyunca yürütülecek faaliyetlerle devam edecek ve 19 Mayıs 2019 Pazar Günü TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi Müdürlüğünde yapılacak törenle kutlanacak.

Bu kapsamda 15-21 Mayıs 2019 tarihleri Gençlik Haftası olarak kutlanacak. Hafta boyunca Sportif etkinlikler; Atletizm, Bocce, Dart, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Yüzme branşlarında İl Birinciliği Yarışmaları yapılacak. Sosyal ve sanatsal etkinlikler; Gençlik Merkezimizce Milli Mücadelenin 100. Yılı Temalı söyleşi, Gençler Sabah Namazında Buluşuyor, Şehitlerimize Vefa Yürüyüşü ve Resim Sergisi düzenlenecek. Yarışmalar Ortaöğretim (lise) düzeyindeki okulların katılımıyla yapılacak olup 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenecek yarışmalara katılarak dereceye girecek okullara ödülleri 19 Mayıs Bayramı günü TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi’nde yapılacak törende verilecek.

Haftanın önemine değinen Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Budak, ‘’Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Tüm Gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hafta boyunca yapılacak faaliyetlere katılım sağlayacak yarışmacı gençlere başarılar diliyor, 19 Mayıs 2019 Pazar Günü TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi’nde yapılacak kutlamalara tüm halkımızı davet ediyorum’’ dedi. (Haber Merkezi)