Solhan Belediyesi iftar programı düzenledi. Hayalim Düğün Sarayı’nda düzenlenen iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Kalkınma Bakanı Eski Yardımcısı Yusuf Coşkun, Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Siyasi Parti Temsilcileri, Kanaat önderleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Kurum Amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen iftar programında selamlama konuşmalarını yapan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız: “Çok değerli Solhan hemşehrilerim belediyemizin geleneksel iftar programına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Tabi Ramazan ayı mübarek bir ay. İnşallah bu mübarek Ramazan ayı; darda olan, zorda olan bütün mümin kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olur. Bütün dünya coğrafyasındaki Müslümanların derdine derman olur ve her bir Müslüman kardeşimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini daim kılmasına vesile olur.” dedi.

RAMAZAN SOLHAN’DA BİR BAŞKA GÜZEL

‘Başı rahmet ortası mağfiret sonu ateşten kurtuluş olan ramazanı şerifinizi tebrik ediyorum.’ diyerek konuşmalarına başlayan Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, “Cenabı Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Solhan’ımız ramazan ayının dolu yaşandığı, ramazan ayının bütün iliklerimize kadar hissedildiği bir beldemiz. Kılınan teravihi, okunan cüzleriyle gündüz sükûneti, gece hareketiyle bir başka güzel Ramazan Solhan’da. Solhan’ılar da bu güzelliği doya doya yaşıyorlar. İnşallah bu mübarek günlerin rahmeti hepimizin üzerine sağanak yağar. Solhanların özellikle sizden duymak istediği bir şey var, bir talepleri var; Doğal gaz.Gerçekten ne hususi, ne de keyfi bir taleptir. Tamamen umumi tamamen zaruri bir taleptir. Bunu çok fazla istiyorlar, çok fazla belediye başkanımız nezdinde olsun, siyasi arkadaşlarımız nezdinde, muhtarlarımız, vatandaşlarımız, basın çok defalar gündeme geliyor. Biz de çeşitli vesilelerle sizlere arz etmiştik. Enerji bakanlığı ve EPDK nezdinde girişimlerde bulunmak sonucunda bir netice elde edileceğini, bir girişimde bulunulsun olumlu ya da olumsuz netice yede kabulüz. Son tahlilde 2019 ya da 2020 yılında kazmanın vurulması da gerekmiyor. 2021 denilsin ama denilsin, bir tarih verilsin. Bu şekilde vatandaşlarımızın beklentisi var. Ben bu kardeşlerimizin her birinin sözcülüğünü yaptım affınıza sığınıyorum. Ramazanı şerifinizi tekrardan tebrik ediyorum, Cenabı Allah tutuğunuz oruçları kabul etsin saygılar sunuyorum.”

SOLHAN VE GENÇ MUTLAKA DOĞALGAZA KAVUŞMALI

Katılımcıların Ramazan’ını tebrik ederek konuşmalarına başlayan Kalkınma Bakanı Eski Yardımcısı Yusuf Coşkun: “Rabbim tutuğunuz oruçları kabul etsin, ibadetleri kabul etsin sevdiklerinizle bayrama ulaştırsın diyorum. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.” dedi.

Ramazan ayının birlik, beraberlik, hoş görü ve kardeşlik ayı olduğunu belirten AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, şu ifadeleri kullandı: “Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın. Allah tutuğumuz oruçları kabul etsin. Kaymakam bey zaten doğalgaz noktasında değinmeden önce sayın bakanımla yoldan gelirken sayın bakanım dedi ki bize düşen tek bir şey var. Bu Solhan, Genç mutlaka doğalgaza kavuşmalı. İnşallah bu konuda gerekli mücadeleyi verecekler. Allah tutuğunuz oruçları kabul etsin.”

‘GÜNDEMİMİZDE DOĞALGAZ MESELESİ VAR’

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve ekibine teşekkür ederek konuşmalarına başalayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz: “Bizlere bu güzel ortamı hazırladıkları için yemekleri yapan hizmet eden arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyoruz. Ramazan ayı içindeyiz, mübarek günlerdeyiz hepinizin ramazanı şerifini tebrik ediyorum. ‘Başı rahmet ortası mağfiret sonu azaptan kurtuluş olan’ bu ayı en güzel şekilde yaşayıp sevinç içinde sevdiklerimizle birlikte Cenabı Allah bizleri bayrama ulaştırsın inşallah. Maalesef İslam dünyasında bütün ülkelerde böyle huzur içinde bu günler yaşanmıyor. Sıkıntılar altında olan, çok çeşitli zorluklar, zulümler altında bu günleri yaşayan Müslümanlar var. ‘Cenabı Allah onlara da yardım etsin, onları da feraha kavuştursun, yaşadıkları sıkıntıları def etsin’ diye dua ediyoruz, niyaz ediyoruz. Müslümanlar olarak da bunun için daha çok çalışmamız lazım, daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Müslümanların birliği beraberliği olmadıkça dışardan saldırılar, fitne, fesat, karıştırma devam edecektir. İnşallah bu günler birliğimizi beraberliğimiz güçlendirir, kardeşliğimizi güçlendirir. Değerli kardeşlerim Bingöl ve Solhan’la ilgili durumlara gelecek olursak biz her zaman Solhan’ın Solhanlıların emrinde olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Üniversite çalışmalarımızla, yolarla, küçük sanayi siteleriyle, hastanesiyle, okullarıyla bütün hizmetlerine koşturuyoruz, devam edeceğiz. Az önce arkadaşlarımız ifade etti. Artık gündemimizde ilçelerimize doğalgaz götürme meselesi var. Bu konularda gerekli bazı istişareleri zaten başlatmış durumdayız. Enerji bakanlığımızla ve tedarikçi firmayla görüşmeler yapıyoruz. İnşallah bir imkân oluştuğunda onları sizlere zaten sunacağız. Konunun üzerindeyiz. Solhan güzergâhta olan bir ilçemiz olduğu için daha düşük maliyetle inşallah kurulda gerçekleştiğini hep birlikte göreceğiz. Bu sene tabi Türkiye’de genel bir ortam var dengelenme dediğimiz bir dönemden geçiyoruz. Ekonomimizde dışardan da birtakım saldırıların etkisiyle bir dengelenme süreci yaşıyoruz. Bu dengelenme sürecini atlattığımızda çok daha rahat bir şekilde inşallah bu çalışmalarımızı sürdürme imkânına kavuşmuş olacağız. KÖYDES’ten bütün bu zor şartlara rağmen yine geçen yılki ödeneği gönderdik. Encümenlerimiz, Kaymakamımız her birlikte inşallah güzel bir program yaptılar ve onu da icra edecekler. Başka yatırımlarımızı da bu şekilde yapmaya devam edeceğiz inşallah. Bu düşüncelerle tekrar ramazanı şerifinizi tebrik ediyorum. Ailenizle sevdiklerinizle bayrama güzel bir şekilde kavuşmanızı temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi. SOLHANINSESİ