Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanlığı 1’inci Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede ilçe başkanlığına aday olan partinin kurucu ilçe başkanı Abdullah Bildik, tekrardan seçilerek güven tazeledi.

Teşkilat binasında yapılan 1’inci Olağan Kongresine Yeniden Refah Partisi Kurucu İl Başkanı İsmail Yeter, Kurucu İlçe Başkanı Abdullah Bildik, delegeler ve üyeler katıldılar.

Kongrenin hayırlı olmasını ve hayırlara vesile olmasını dileyerek açılış konuşmasını yapan Bildik, “Malumunuz olduğu üzere Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan Başkanlığı’nda 23 Kasım 2018 tarihinde Türkiye’nin yeni partisi Yeniden Refah Partimiz kuruldu. İlçemizde de bizlere görev verildi ve kısa sürede teşkilatımızı kurup bugün de inşallah kongremizi gerçekleştirip yönetimimizi belirlemiş olacağız. Bizlere bugünleri yaşatan ve hakkı söyleyip batıldan ateşten kaçar gibi kaçan dava erleri ile birlikte bu yola çıkmayı nasip eden Allah’a hamd olsun. Rahmetli Erbakan Hocamızın çizdiği yolda yeniden mücadeleye başlayan ve temiz siyaset ile milletimize ve memleketimize hizmet için mücadele eden Milli Görüş camiası mensuplarına da selam olsun. Halkımıza farklı kulvarlarda hizmet etme mücadelesi verirken bugün de burada artık aktif siyaset ile hizmet etmeye kolları sıvadık. Günümüzde insanların ekseriyetinin gündeminde siyaset olsa da birçok kişinin siyasete güveninin kalmadığı ama yine de kendilerini alıkoyamadıklarını görüyoruz. Çünkü Politika, hayatımızın her alanında var olmaktadır. Ekonomiden eğitime, sosyal hayattan kültürel faaliyete kadar her alanda geliştirilen politikanın doğru olması günümüz ve geleceğimizin refahı için büyük önem arz etmektedir. ‘Siyâset kirlidir’ ifadesine sığınırsak uzak kalırız ve o hali ile yönetilmeye razı gelmiş oluruz. Eğer, yanlışların olduğunu düşünüyorsak onların doğrusu ile düzeltilmesi için mücadele etmeliyiz. Sadece yanlış deyip susmak ve uzak kalmak; varsa yanlışa ortak olmak demektir. “Siyaseti önemsemeyen Müslümanları, Müslümanları önemsemeyen siyasetçiler yönetir” sözünü tahlil edersek sorumluluk almamız gerekir. Bizler de her birimiz bu sorumluluğu alarak, mücadele ederken yapılan doğru işleri taktir edeceğiz, bunları yapan kişi ve kurumlara teşekkür edeceğiz, varsa yapılan yanlışları düzeltmek için mücadele edeceğiz ve doğrusu ile düzeltmeyi görev bileceğiz. Bizler; siyaseti başkalarının hataları üzerinden yükselmek değil, kendi doğrularımız ile fayda sağlamak olarak görüyoruz. Siyasette yanlışların çok olduğundan şikâyetçi olanlar, bu şikâyetler ile yaşamaktansa yanlışların giderilmesi ve doğruların tesisi için mücadele etmelidir. Hak veya batıl, madde veya mana ne olursa olsun her insanın bir davası vardır. Davası uğruna mücadele eden kişi yani lisanı hal ile lisanı kawli örtüşen kişi dava adamıdır. Davası; hak olan, Davası; adalet olan, Davası; zalime karşı olup mazlumun yanında olmak olan, Davası; gençlik ve gelecek olan, Davası; ülkenin ve dünyanın refahı olan kıymetli arkadaşlarım; ikinci kırk yılında yine ve yeniden bir Erbakan liderliğinde kurulan Yeniden Refah Partimizin ve İlçe Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELEYİ HEP BERABER VERECEĞİZ, HEP BERABER KAZANACAĞIZ”

Konuşmalarına Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın ‘Bizler kavga etmek için, çatışmak için, kin gütmek için ya da geçmişteki bir hesabımızı görmek için değil bizler yapılan bütün güzellikleri, yapılan bütün iyilikleri takdir edeceğiz.’ sözleriyle başlayan Yeniden Refah Partisi Kurucu İl Başkanı İsmail Yeter, “Gerektiği zaman gidip teşekkür edeceğiz, yardımcı olacağız ama yeri geldiğinde de yanlışların karşısında duracağız ve bu yanlışları nasıl düzelteceğimizi anlatacağız. Çünkü geçmişten bugüne baktığımız zaman insanlar siyasette neden kaybediyor. Mevcut yönetimin artılarını değil de eksilerini söyleye söyleye tamamıyla siyaseti bir çıkmaza sokup insanları ikilemde bırakıyorlar. Bizlerin amacı bu değildir. Milli görüşün amacı hiçbir zaman bu olmamıştır. Milli görüş 40 yıl boyunca mücadele vermiş ve bir defa birinci parti olarak milletin 16-17 yılda yapamayacağını Refah Partisi 11 ayda yapmıştır. Bu yüzden bizler şunu söylüyoruz; hiçbir zaman insanlarla çatışmayalım, hiçbir zaman kırgınlık yaratmayalım, ikilem yapmayalım, her kesimi kucaklayalım. Biz bu yüzden bu yola çıktık. Genel Başkanımız da biliyorsunuz hocamız gibi mütevazi, tamamıyla yapıcı, tamamıyla çözüm üretecek, kadroları da o yönden, çok sağlam kadroları var. Allah razı olsun Refah Partisi döneminde hocamızın yanında yer almış, o dönemde denk bütçeyi hazırlamış genel başkan yardımcılarımız var. Aynı şiarla, aynı düzlükte, aynı şekilde yola çıktık. İnşallah genç bir kadroyuz, genç bir partiyiz ama kırk yıllık bir partiyiz. Genç olmamıza rağmen kırk yıllık bir partiyiz bu da insanlara umut veriyor, artık eski refah ruhunu geri getirmek için inşallah bizler de elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bu mücadeleyi hep beraber vereceğiz, hep beraber kazanacağız.” şeklinde konuştu.

Kongrenin sonunda yapılan oylamada oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alan Abdullah Bildik, İlçe Başkanı seçildi.

Kongreden sonra Yeniden Refah Partisi Kurucu İl Başkanı İsmail Yeter, Güven tazeleyerek İlçe Başkanı olan Abdullah Bildik ve Parti yöneticileri; Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’ı ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulundular. SOLHANINSESİ