Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar için hazırlanan ve ‘Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ tarafından 2018 yılında kabul edilen ‘’Yalnız Değilsiniz’’ projesi kapsamında kimsesiz ve yaşlı vatandaşların ev temizliği hizmetleri devam ediyor.

Proje, Bingöl’de bulunan evde bakım hizmetine muhtaç hasta ve kimsesiz vatandaşlara yönelik bir proje olup günlük ev ve bakım hizmetlerini yapmakta zorlanan yaşlı ve hasta vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak amacını taşımakta.

Proje kapsamında şikâyet ve istekleri dinlenen yaşlı vatandaşlar, sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapılarak aktarılan sorunların kurum tarafından imkânlar ölçüsünde çözümlenmesi ya da ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilmesi sağlanıyor.

Bu kapsamda 64 yaşlı haneye ulaşılarak evlerinde belli aralıklarla temizlik yapıldıktan sonra, çamaşırları proje ofisinde yıkanıp ütülenerek evlerine teslim ediliyor. Ayrıca proje kapsamında 7 vatandaşın da istihdam edildiği açıklandı.

Projenin kabul edilen maliyeti 486.500,00 TL olup bu bütçenin 319.584,88 TL ‘si harcandı. Projenin 2019 yılı için de Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından uygun görülerek projenin sürdürülebilirliği kanıtlandığı belirtildi.

2019 yılında ulaşılacak hedef kitle olan yaşlı sayısı ve istihdam edilecek personel sayısının arttırılması planlanmakta.