Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş ve ilçe protokolünce karşılanan Vali Ekinci’nin Solhan programı, Solhan Belediyesi konferans salonunda yapılan ‘Muhtarlarla Buluşma’ toplantısı ile başladı.

Burada mahalle ve köy muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmada Vali Ekinci şunları söyledi:

‘Malumunuz olduğu üzere kısa bir süre önce Bingöl’e Vali olarak atanmış bulunuyorum. Rabbim güç, kuvvet versin; bizleri mahcup etmesin, Bingöl’ümüze güzel hizmetler nasip etsin.

Öncelikle çalışma tarzımız ile ilgili olarak bazı paylaşımlarda bulunmak isterim. Gönül birliği, el birliği ve neticede güç birliği yaparak doğan sinerjiden hizmetler üretmeye çalışacağız.

Mümkün oldukça makamdan alana projeler üretmek yerine alandan gelen taleplere kulak vererek projeler üretmeye çalışacağız. Bunun yolu da sıkı bir diyalogdan geçer. Dolayısıyla bu toplantılarımızı daha da sıklaştıracağız.

Bütün ilçelerimizi ziyaret edeceğiz. Sizlerden aksayan konuları ve talepleri alacağız. Bu taleplerin takibini yapacağız. Bir sonraki toplantıda da sonuçları birlikte değerlendireceğiz. Yerine getirilen ve getirilemeyen talepleri birlikte ele alacağız. Bu toplantılarda ilgili kurum amirlerimiz de olacak ve onlarla birlikte tamamlanmayan hizmetlerin sebeplerini sorgulayacağız.

Böylece kamu hizmetlerini katılımcı bir yönetim ve planlanmış bir süreç ile takip etmiş olacağız. Bu yöntemle daha hızlı, daha etkin ve daha verimli dönütler alacağız inşallah.

Amacımız, Bingöllü kardeşlerimizin devletin hizmetlerine çok daha hızlı erişim sağlamasıdır. Bingöllü kardeşlerimizin hak ettikleri kaliteli hizmeti bir an önce alana yaymak nihai hedefimizdir.

Bu süreçler devam ederken bilgi kirliliğine meydan vermeden en doğru rakamları ve notları sizlerle paylaşacağız.

Kamu hizmetlerini gören amirlerimizi liyakat esasına göre değerlendiriyoruz. Hizmet üretmek demek, en ücra köşeye ulaşabilmek, kılcallara dokunabilmek, bütüncül yaklaşımlarla uyumlu çalışmalar sunabilmek demektir. Dolayısıyla, bu millete hak ettiği değeri ve hizmeti veren amirlerimiz bizler için değerlidirler.

Bu süreçler devam ettikçe herhangi bir köydeki sorun bizler tarafından da biliniyor ve takip ediliyor olacaktır. Alınan kararlar takip edilmemiş ve verilen görevler yerine getirilmemişse ilgilisinden hesabını soracağız.

Değerli muhtarlarımız.

Hakkaniyet çerçevesinde eleştiri yapmaktan çekinmeyin. Bildiğiniz ve gördüğünüz yanlışları makul bir dil ile ifade etmelisiniz. Böylece hiçbir konu gölgede ve karanlıkta kalmamalıdır.

Övgü yerine eleştiri ve istişare kültürünü geliştirelim. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin alana yansıması budur. Yani açık ve net olmak. Makamda yükselme duygusu yerine makamın yüklediklerini gündemde tutarak milletin emanetine sahip çıkmalıyız.

Halka hizmet, hakka hizmettir düsturu ile çalışmalıyız. Bu yük bir kişinin tek başına yüklenebileceği basit bir yük değildir. El ele vermeli, sorunlara birlikte kafa yormalı, süreçleri birlikte değerlendirmeli, sonuçları birlikte sorgulamalıyız.

Öncelikli gruplarımız olacaktır. Yoksullarımız, yaşlılarımız, dullarımız, yetim ve öksüzlerimiz, engellilerimiz, şehit ve gazilerimiz bizler için önceliklidir. Bu gruplar bizim kırmızı çizgilerimizdir.

Önümüzde yerel seçimlerimiz var. Allah ülkemiz için hayırlı kılsın. Bu süre içinde fitne ve fesattan uzak kalalım. Hizmetlerimizi aksatmadan işlerimizi takip edelim. Hizmetlerimizi geniş bir yorumlama ile alana yayalım, insanımızın hayır duasına talip olalım.

‘MEDENİYET ŞUURU İLE HAREKET EDELİM’

Bizim bir medeniyet şuurumuz var. Kaybettiklerimizi yeniden kazanmak zorundayız. Bunun için hızımızı yükseltmeliyiz. Risk almalıyız. Rutinin dışına çıkmalıyız. Herkes görev alanını yeniden tanımlamalıdır. İnsanımıza dokunamadığımız müddetçe bizim varlık sebebimiz sorgulanmayı hak eder. Vatandaşımızın gönlünü kazanamamış isek yaptığımız hizmetin bir kıymeti yoktur. Bu aynı zamanda bir vebal mevzuudur. Dolayısıyla herkes tarih ve medeniyet bilinci ile hareket ederek daha fazla mesai yapmalı ve daha fazla üretmelidir.

Kırmadan ve dökmeden, Bingöl’ümüzün geleceğini el birliği ile şekillendireceğiz inşallah.

‘YEGANE ENDİŞEMİZ, RABBİMİZE VERECEĞİMİZ HESAPTIR’

Yegane telaşımız ve endişemiz Rabbimize vereceğimiz hesaptır. Mevzuatı vatandaş lehine genişletelim. Çünkü rutini bozmadan kaliteli ve kalıcı hizmet üretilemez. Asıl olan vatandaşın memnuniyetidir.’

Program mahalle ve köy muhtarlarının tek tek söz alarak mahalle ve köylerine ait sorunları ve talepleri dile getirmeleri ile devam etti.

Vali Ekinci daha sonra Solhan Kaymakamlığını ziyaret etti.

Burada Kaymakam Fatih Okumuştan ilçe hakkında brifing aldı.

Daha sonra ilçe merkezini ziyaret eden Vali Ekinci esnaf ziyaretleri yaptı. Esnaftan yoğun ilgi gören Vali Ekinci, esnafla sohbet etti, sorunlarını ve taleplerini dinledi. Esnaf ziyaretleri esnasında karşılaştığı ilçe sakinleri ve özellikle de gençlerle yakından ilgilenen Vali Ekinci, gençlerle hatıra fotoğrafları çektirdi.

Esnaf ziyaretlerinde Vali Ekinci’ye Kaymakam Fatih Okumuş eşlik etti.

Son olarak İl Özel İdaresinin Solhan şantiyesinde incelemelerde bulunan Vali Ekinci, işçilerle çay içti sohbet etti.

Valinin Solhan programı, Yüzenada ziyareti ile tamamlandı.

Vali Ekinci’ye İlçe Ziyaretinde Vali Yrd. Taner Bolat, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Jandarma Komutan V. Albay Can Altundarak, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Arslanboğa, İl Sağlık Müdürü M.Emin Gündoğdu, DSİ İl Müdürü Zeki Erdem, İl Müftüsü Muharrem Genç, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Burhan Bahadır eşlik etti.