Bingöl’ün tanıtılması amacıyla UNİAK tarafından hayata geçirilen ‘Kampüse Hoşgeldin’ etkinlikleri kapsamında yaklaşık 1200 üniversiteli Yüzenada’da buluştu.

Şenlik havasında gerçekleşen programdaki çeşitli yarışmalarda kıyasıya mücadele veren üniversiteli gençler, davul zurna eşliğinde doyasıya halay çekip eğlendi. Mini bir konserin de verildiği etkinlikte, yemek ikramı yapıldı, öğrencilerin tanışıp kaynaşması sağlandı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlik sonrası görüşlerini paylaşan Bingöl Üniversitesi UNİAK Başkanı Murat Artar; “Fikirsel ayrışmalardan uzak, sevgi odaklı, bir birini kucaklayan ve destek olan bir anlayışla düzenlediğimiz etkinlikte iyi bir hoşgörü ortamı vardı. Arkadaşlarımızın bir birleriyle tanışması, kaynaşması oldukça önemliydi. Ki, bunun da başarıldığına inanıyoruz. Ayrıca Bingöl’ü tanıtma, tabiat harikası Yüzenada’mızı bizzat görmelerini sağlamak da temel amaçlarımızın başında gelmektedir. İyi bir tanıtım ve etkinlik oldu. İlk defa böylesi yoğun katılımlı bir öğrenci etkinliği gerçekleştirilmiş oldu. Amacımız üniversitemizde huzur ve birlik ortamını oluşturmak, fikirsel ayrılıklardan kaynaklı ayrışmaların önüne geçmek ve güçlü bir sevgi bağı oluşturmak. UNİAK olarak bu alanda etkinliklerimiz ve gayretlerimiz devam edecektir. Üniversiteli arkadaşlarımızı da bu alandaki gayretlerin bir parçası olmaya davet ediyoruz” dedi.

Etkinliğe katılım gösteren öğrencilere ve emekleriyle önemli destekler sunan UNİAK ailesine teşekkür eden Artar; “Etkinliğimize destek olan Bingöl Belediye Başkanı Sayın Yücel Barakazi’ye, Solhan Belediye Başkanı Sayın Abdulhakim Yıldız’a, Üniversite Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İbrahim Çapak’a, AK Parti İl Başkanı Sayın Mehmet Hanefi Güler’e, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sayın Yusuf Bayantemur’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.