Norveç’te 9 Eylül’de düzenlenen seçimlerde iktidar partisinden Oslo Eyalet Meclis üyeliğine aday olan Solhanlı Mehmet Kaan İnan, seçimlerden zaferle ayrılarak Oslo Eyalet Meclisi’nin en genç üyesi olmayı başardı. Başbakan Erna Solberg’in Danışmanlığını da yapan İnan, Norveç’te ‘Geleceğin Başbakanı’ olarak lanse ediliyor.

Seçim sürecinde özellikle göçmenlerin ve yoksul gençlerin hakları konusunda çalışmalarda bulunan İnan, bu kesimlerden gördüğü yoğun destekle seçimi kazanmayı başardı. 5 sandalye için 55 adayın yarıştığı seçimden zaferle ayrılan İnan, Høyre (Merkez Sağ Parti) temsilcisi olarak Meclis’te yer alacak. Partisinin temel hedefinin özgürlükler noktasında gelişimi sürdürmek ve vergilerin azaltılmasını sağlamak olduğunu ifade eden İnan; “Yoğun bir seçim süreci yaşadık. Yaklaşık 9 aya yayılan bir kampanya süreci yaşadık. Bu süreçte partimiz vergilerin azaltılması yönünde vaatlerde bulunurken, ben de şahsım olarak göçmen hak ve özgürlükleri üzerinde çalışmalarda bulundum. Özellikle yoksul ve muhtaç vatandaşların hayatlarında ne tür iyileştirilmelerde bulunabiliriz diye çalışmalar yaptım” dedi.

ÇAVUŞOĞLU ZİYARET EDİP BAŞARILAR DİLEDİ

Seçim öncesinde Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendilerini ziyaret edip başarı dileklerinde bulunduğunu ifade eden İnan; “Kampanyamız sürecinde Norveç’e gerçekleştirdiği ziyaret esnasında Dış İşleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu bizleri ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundu. Hem bir Türk olarak hem de genç bir siyasetçi olmam dolayısıyla Oslo’da Meclis’te olmamın yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın temsiliyeti için son derece önemli olduğunu vurguladı. Türklerin yurt dışında siyasete atılmalarının çok önemli olduğunu belirtti. Kendisine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. SOLHANINSESİ