Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ve Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ile birlikte Solhan ilçesinde ‘Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Açılış töreni İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Solhan İlçeye yapılan ve Toplam Yatırım Bedeli 24.5 Milyon TL olan 12 yeni yatırım ile ilgili sinevizyon gösterimi izlendi.

Açış ve selamlama konuşmasını yapan Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, ‘12 yeni yatırım ilçemize hayırlı olsun’ dedi.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye teşrifleri arz edilen Vali Kadir Ekinci ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Solhan’lı hemşerilerimizi 7 yeni yatırımla buluşturmak üzere bir aradayız. Büyüyen, kalkınan ve bölgesinde yıldız ülke olmaya devam eden Türkiye’mizin her ilinde olduğu gibi Bingöl’ümüzde de bereketli zamanlar yaşıyoruz.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hükümetimizin ve Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın büyük destekleriyle son yıllarda ilimizde hemen her alanda büyük yatırımlar yapılmış, fiziki anlamda büyük mesafeler kat edilmiştir.

Toplam yatırım bedeli 24,5 milyon lira olan ‘eğitim, ulaşım ve tarım’ sektörlerine ait yatırımlar ile ilçemizde önemli bir adım daha attığımıza inanıyorum.

'İnsan Odaklı Politikalar'

Gönüllere dokunmayı hedefleyen, insanımızın refah ve huzurunu, yarınlara güvenle bakmasını merkeze alan ‘insan odaklı politikalarla’ vatandaşımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyor, birlikte çözüm önerileri geliştiriyor ve kamunun imkânlarını en hızlı şekilde vatandaşımıza hizmet olarak yönlendiriyoruz.

Çünkü inanıyoruz ki, geçmişte ve bugün ahlaki duruşu, saflığı, samimiyeti ve sadakati ile insanımız daima hizmetin en iyisini hak eder olmuştur. Cesur Bingöl’ümüzün altın kalpli insanları milli birlik ve beraberlikleri, dostluk ve kardeşlikleri ile hizmetin en kalitelisine layıktırlar.

Vatandaşımızın devletinden memnun olması bizler için esas meseledir. Bütün kamu kurum ve kuruluşları ile çabamız ve gayretimiz vatandaşımızın tebessüm eden yüzü ve mutlu hayatı içindir

'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın'

Yönetim anlayışımız, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesinden beslenmektedir. Gerçekleştirdiğimiz her yatırımın, öncelikle insanımızın hayatına ne kattığına bakıyoruz.

Bu anlayışın neticesi olarak, hamdolsun bugün devletimiz ve milletimiz el ele, çok daha müreffeh, çok daha gelişmiş bir ülkede yaşamanın hazzını duyuyoruz.

Bizler yarınlara ümitle bakıyoruz. Açılışını yaptığımız her yatırım bu inanç ve heyecanımızı pekiştiriyor. Ülkemizin sahip olduğu insan potansiyeli ile tarih ve toplum şuuru bizlere daima daha fazla hizmet ve daha fazla üretim aşkı ilham ediyor.''

Son olarak kürsüye davet edilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise şunları söyledi:

“Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu soğuk kış gününde, bu karda tipide bu sıcak güzel karşılamanız için ne kadar teşekkür etsek azdır. Cenabı Allah hepinizden razı olsun.

'Solhan'a Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz'

Burada sadece 2018 yılında yapılmış bazı hizmetlerimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Gördüğünüz gibi 24.5 Milyon TL’lik bir yatırımı resmi olarak açmış oluyoruz. Bütün bu yatırımlarımız, projelerimiz Solhan’ımıza, insanımıza hayırlı ve mübarek olsun diyoruz. Solhan ilçemiz maneviyatıyla, milli birliğimize ve beraberliğimize verdiği önemle, bu ülkenin kaderine sahip çıkmasıyla, her zaman takdir ettiğimiz bir ilçemizdir. Onun için biz de Solhan’a hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Solhan ilçesinde yapılan ‘Toplu Açılış Töreni’ yapılan duanın ardından temsili açılış için kurdele kesimi ile sona erdi.