Solhan’da yakın zamanda kurulan Solhan Terörle Mücadele Eden Güvenlik Korucuları Derneği’nin açılışı yapıldı.

Programa; Bingöl Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, Solhan Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, TEM-KOR Başkanı Recep Sönmez, kurum amirleri, korucular, Solhan ve şehir dışından gelen misafirler katıldı.

8 Ocak Çarşamba günü dernek açılışı kapsamında düzenlenen program; Solhan Kültür Merkezi’nde katılımcıların konuşmaları ve emekli koruculara plaket verilmesiyle başladı. Akabinde şehitler için verilen mevlid ve yemeğin ardından dernek binasında kurdele kesimi ile açılış gerçekleşti.

TEM-KOR’UN KURULUŞ AMACI

Solhan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda açılış konuşması yapan TEM-KOR Başkanı Recep Sönmez, “Devletimizin bekası ve milletimizin selameti için bugüne kadar teröre karşı verdiğimiz silahlı mücadele bundan sonra da icabında artarak devam edecektir. Ancak teröre karşı verdiğimiz silahlı mücadelenin yanında bir de psikolojik mücadele vermek, terör örgütleri ve yandaşlarının moral ve motivasyonu bozmak bu dâhili ve harici bedhahları karamsara sürüklemek istiyoruz. Bütün bu mücadeleleri vermek için devletinin hizmetinde ve amirlerinin emrinde organize olmuş güçlü bir sivil toplum örgütü ile ancak mümkündür. Bu nedenle kısa adı TEM-KOR olan Solhan Terörle Mücadele Eden Güvenlik Korucuları Derneğini kurma kanaati bizde hâsıl olmuştur. Çıktığımız bu kutlu yolda Rabbim bizi utandırmasın muvaffak etsin inşaallah.” ifadelerini kullandı.

SÖZEN’DEN BİRLİK VURGUSU

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Solhan İlçemiz terörle mücadelede Bingöl ilçeleri arasında tarihteki yerini almış maalesef terörden çok mustarip olmuş şirin güzel bir ilçemizdir. Solhan’da devletimizin bekasını hiçe sayan terör örgütleri İlçemiz kaymakamı, cumhuriyet savcısı ve diğer kamu görevlilerini şehit ederek buradaki vatandaşlarımıza 90’lı yıllarda gözdağı vermek istediler. Akabinde başta Elmasırtı ve Hazarşah olmak üzere birçok yerde büyük katliamlar yaparak Solhan halkını sindirme gayreti ve çabası içerisinde oldular ama Solhan halkımız; başta güvenlik korucularımız olmak üzere şehit ve gazi verme pahasına terörle mücadelede kendilerine yaraşır ve yakışır bir şekilde dimdik durarak terör örgütlerine cevap verdiler. Bu güne kadar bu kutsal görevin sürdürülmesinde emeği geçen bütün güvenlik korucularımıza, şehit olan arkadaşlarımıza, gazilerimize şükranlarımızı bir borç biliyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde hep beraber bir derneğimizin açılışı nedeniyle bir araya geldik. İnşallah bu açılış Solhan’daki güvenlik korucularımızın birliğine beraberliğine vesile olur. Bingöllü bir konfederasyon başkanı olarak birkaç üzüntümü de sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Aslında bir konfederasyon başkanı olarak bu eksikliği de kendimde buluyorum. Şuan Türkiye’de saygın bir yeri olan ve güvenlik korucularımız için gece gündüz çaba gösteren konfederasyonumuz, federasyonlarımız ve derneklerimiz mevcuttur. Fakat şuan maalesef Bingöl’de iki tane güvenlik korucuları ve şehit aileleri federasyonumuz ve sayısı her gün hızla artan derneklerimiz oluyor. Biz terörle mücadelede birlik ve beraberlik içerisinde sürdürdüğümüz mücadele bir tarafta dururken kendi aramızda da bölünmeye parçalanmaya sebep oluyor. İnşallah bu derneğimiz birlik ve beraberliğe bir anlamda vesile olur. Sabah buraya gelmeden Bingöl’de iki federasyon başkanımızla da bir araya gelip konuştuk inşallah önümüzdeki günlerde çok süratli bir şekilde federasyonlarımızın sayısını teke indirmek suretiyle ve eşit temsiliyet hakkını da vererek yolumuzda mücadele edeceğiz. Bu anlamda da Solhan’daki arkadaşlarımıza da çok büyük bir iş düşecek. Çünkü bizim birbirimizle mücadele etmeye, birbirimizle çekişmeye ayıracak zamanımız yoktur.” şeklinde konuştu.

YILDIZ, “BENİM DE İKİ AMCAM ŞEHİT OLDU”

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, “Özellikle Solhan’ımız 90’lı yıllardan itibaren ciddi sıkıntılar problemler yaşadı. O tarihten itibaren de Solhan’da çok sayıda şehitlerimiz oldu. Bu gün burada bu vesile ile anmadan geçemeyeceğim bu şehitlerin içinde benimde iki amcam var. Demin slayt’ı izlerken çok duygulandım, rabbim bütün şehitlerimizin mekânını cennet eylesin, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah. Eğer biz bugün burada birlikteysek bu kesinlikle onların büyük katkılarından dolayıdır. Ben tekrar bu dernek açılışının ilçemize ve korucularımıza hayırlar getirmesini yüce rabbimden temenni ediyorum. Ziya Başkanımın dediği gibi dernekler birbirimizin önünü kesmek için kurulmaz. Dernekler gerçekten birbirimizi bir yere taşıma adına beraberce mücadele ederek, el ele vererek onun gayreti içinde olarak değer bulacağını umuyoruz. İnanıyorum ki bu arkadaşlarımız da bu düşünce ile bu derneği kurmuş oldular. Ben yolları bahtları açık olsun diyorum.” dedi.

‘TEK BEKLENTİMİZ; DERNEĞİN KORUCU AİLELERİNİN DERTLERİYLE DERTLENMESİ’

Solhan Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, “Başkanımız aynı zamanda şehit ailesi olduğu için onun duygusu bizi de duygulandırdı. Allah şehitlerimizin mekânını cennet eylesin, gazilerimize de sağlık sıhhat versin, ailelerine de hayırlı uzun ömürler versin diye de dua ediyoruz. Dernekle alakalı tek olur iki olur Ziya başkan anlattı zaten. Bizim yeni kurulan dernekten ricamız şudur; Esas olarak zaten Solhan’da olduğumuz için korucularımızın dertlerine daha çok hakim olduğumuzu düşünüyoruz. Bazı korucularımız var haricinde bir iş yapmıyorlar sadece korucu maaşı ve mesaisi ama bu korucumuzun bazen oluyor iki çocuğu aynı anda üniversiteye gidiyor. Biz kaymakamlık olarak elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz. Bu derneklerimizden de beklentimiz şu; Öncelikle kendi kuruluş amaçlarından sapmamasıdır. Bakacaklar; sağlık açısından korucumuzun bir sıkıntısı mı var, anne babası ve çocuğu rahatsız olan bir korucumuz mu var, veya çocuğu üniversitede okuyan, lisede okuyan, maddi durumu iyi olmayan, çocuk sayısı 7-8 ve hepsi okuyan korucularımız da var. Onların yaptığı tek meslek bu olduğundan kaynaklı korucu maaşıyla bunu bir şekilde idare etmeye çalışıyor. Derneklerden tek beklentimiz bu; korucu ailelerinin dertleriyle dertlenmesi, maddi imkanlarında sıkıntıları varsa ona katılması, düğünü varsa düğününü organize etmesiyle yardımcı olması, cenazesi varsa cenazesinde birlik bütünlük içerisinde olması yani A derneğiymiş B derneğiymiş fark etmez. Esas olan birlik bütünlük içerisinde olarak, insanı severek insan için çalışarak bir kuruluşun devam ettirmesini sağlaması diye düşünüyorum. Şimdi kurulan derneğimizde eski derneğimizde aynı düşüncede olduğunu temenni ediyorum. Benim kendi ricam derneklerin kendi mecrasından sapmaması ve maddem korucular için kurulduysa korucuların dertleri ve sıkıntılarıyla dertlenmesi ve sorunlarına bir şekilde çözüm üretmek için elinden geldiği kadar uğraşmasıdır.” ifadelerini kullandı.

‘BİZE YAKIŞAN, ORTAK PAYDA BULUŞABİLMEKTİR’

Bingöl Valiliği adına programa katılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Bingöl Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, “Vatan savunmasında Devletimizin gözbebeği olan güvenlik güçlerimizin yanında olan ve aynı zamanda onun bir parçası olan siz güvenlik korucularının yapmış olduğunuz dahili ve harici bedhahlara karşı devletimizin her zaman yanınızda olması memnuniyet vericidir. Meşhur bir söz vardır ‘Devlet başa kuzgun leşe’ bu olduğu sürece hiç kimsenin hiçbir müdahalenin yıkabileceğini umut etmiyoruz. Başkanımızın dediği gibi birlik ve beraberliğimizi bozan her şeyden uzak durmak lazımdır. Bize yakışan bizim yapmamız gerek ayrılık gayrılığı bir kenara bırakarak ortak payda buluşabilmektir. Bunu yaptığımız sürece, kalplerimiz ortak attığı sürece hiçbir şeyin bizi yolumuzdan çevireceğine ve hiç kimsenin bize galebe çalacağına inanmıyorum.” şeklinde konuştu. SOLHANINSESİ