Bütçe yönetimi, Apartman site yönetimi, güvenlik hizmetleri, inşaat, gayrimenkul, gıda ve tekstil sektörüne kadar birçok alanda faaliyet gösteren İstanbul merkezli Alan Şirketler Grubu, Solhan’da açacağı tekstil fabrikası ile istihdam sağlayacak.

Solhan Belediye Başkanı ile bir araya gelen Alan Şirketler Grubu Genel Müdürü Feyzullah Karabeyeser, şirket çalışmaları ve Solhan’a kuracakları tekstil fabrikası hakkında bilgi verdi.

Solhan doğumlu olan Alan Şirketler Grubu Genel Müdürü Karabeyeser, 1983 yılında İstanbul’da tekstil sektöründe hizmet vermeye başladıklarını belirterek, “Tekstil ile başladığımız iş hayatında bugün bünyesinde 6 şirkete ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yedinci şirketimiz olarak ilçemizde tekstil fabrikamız için adım atmış bulunmaktayız. Bundan sonra da başarıyla büyümeye de devam edeceğiz İnşallah.” dedi.

HEDEF, BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMAK

Daha fazla iş kollunda hizmete devam edeceklerini belirten Karabeyeser; “Sayın başkanım, bildiğiniz üzere biz bu işe yabancı değiliz. Bu işyerimizle birlikte şu an Türkiye’nin 15 şehrinde bütçe yönetimi ve güvenlik şirketlerimizle birlikte birçok projeye imza attık. İnşallah Solhan’ımıza da tekstil fabrikasını açarak hemşerilerimize istihdam alanı oluşturmak adına mutlu ve gururluyuz. Yılların vermiş olduğu tecrübeyle Türkiye’nin birçok bölgesinde iş ve istihdam alanı sağladık. Allah’ın izniyle çıkmış olduğumuz bu yolda hemşerilerimizin destekleri ve dualarıyla ilçemize kazanımlar sağlayacağımıza ve özellikle ülkemizin ekonomik anlamda sıkıcı bir dönemden geçmesine rağmen siz saygıdeğer Belediye Başkanımız ve İlçe Kaymakamımızın da desteği ile güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum. Minimum 500 kişi ile başlayıp 1.500 kişiye iş imkanı sağlayacağız inşallah. Bu alanda birkaç büyük firmayla iş anlaşması yapmış bulunmaktayız. İlgi alakanızdan ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Hakkımızda hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“BELEDİYE OLARAK GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Yapılan görüşmede Solhan Belediyesi’ne ait olan Mini Terminalin üst katını tekstil fabrikasına belediye meclisi kararı ile tahsis edeceklerini belirten Solhan Başkanı Abdulhakim Yıldız, “Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere 5 yıldır Solhan’da Belediye Başkanlık görevini icra etmeye çalışıyoruz. Rabbime şükür alt yapı, üst yapı noktasında mümkün mertebe ilçemizin eksikliklerini giderme noktasında ciddi bir mesafe kat etmiş bulunmaktayız. Ama şunu anladık ki belediyecilik artık alt yapı, üst yapıyla olmuyor. Günümüz belediyeciliği kesinlikle artık ekonomiyi idare eden belediyeler olmak zorunda ya direk kendisi ya da dolaylı yollardan farklı girişimciler, müteşebbisçiler üzerinden bunu sağlamak gerekiyor. Biz de bu bağlamda 5 yıldır ciddi çalışmalar yürütüyorduk. Bir kaç firmayla da görüşmelerimiz oldu. Bir kaçı ile geçmiş sıkıntılardan kaynaklı bu bölgeye olan bakış açılarını bir türlü değiştiremedik. Ama hamdolsun ki bu bölgeyi tanıyan, bu bölgenin bir evladı olan Sayın Genel Müdürümüz Feyzullah Bey ile bir araya geldik. İnşaallah nasip olursa ilçemizin ekonomisini canlı tutma adına ve işsizliği azda olsa, minimize etme adına inşallah bir protokol noktasına geldik. Biz hep söylüyoruz, belediye olarak bu tür müteşebbisler, girişimcileri buraya getirme adına belediyemize ne düşüyorsa sonuna kadar arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin yanında duracağız. Yeter ki işsizlik noktasında onlar bizim elimizden tutsun, bir nebze bizleri rahatlatsın. Çünkü bölgenin %70’i gençlerden oluşuyor. Bu gençlerin yine %60’nı belki de %50’sine yakını da işsiz gençtir. Bunlara iş kapısı aralama adına da bunu kendimize bir görev biliyoruz. Dolayısıyla bu görev ve sorumluluk neticesinde de bugün buradayız, bir aradayız. Ben (inşallah) ilçemizin geleceği adına gerçekten hayırlı bir iş olduğuna inanıyorum. Kanaatim o yönde bizler de inşallah terminalimizin üst dükkanlarını, bildiğiniz üzere boştu orayı birleştirerek yaklaşık Bin m2’lik bir alan oluşturacağız. Ve o alanı Allah’ın izniyle firmamıza tahsisini sağlayacağız. Onun dışında da belediye olarak elimizden ne geliyorsa yine yardımcı olma babında bunu da yapacağız. İleri ki zamanlarda da firmamızın yetkilisine de, sayın genel müdürümüzün de dediği gibi en az 350 kişi ile başlamak suretiyle inşallah böyle bir çalışma olacak. Ben bunu ileri de Solhan’ın hem ekonomisine hem de işsizlik noktasında çok ciddi bir katkı olacağını düşünüyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Solhan’ımız için, halkımız için, hayırlara, güzelliklere vesile olur diyorum. Daha güçlü bir Solhan daha güçlü bir gelecek için hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.