Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında gündeme taşımasının ardından resmileşen 19 Ekim Muhtarlar Günü, Solhan’da da düzenlenen törenle kutlandı.

Muhtarlar Günü programına; Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, kamu kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar günü programı; 19 Ekim 2018 Cuma günü, Solhan Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenk bırakıldıktan sonra şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Buradaki törenin ardından birbirlerini tebrik eden muhtarlar, daha sonra Kaymakam Okumuş ve Muhtarlar Erbakan Caddesi’nde Kekom Çayevi’nde bir araya gelerek sohbet ettiler.

Muhtarlık teşkilatının 189. kuruluş yıl dönümünde muhtarlarla bir araya gelen Okumuş, “Bu vesileyle devletimiz ile vatandaşımız arasında köprü görevi gören, demokrasimizin temel taşı muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü kutluyorum.” dedi.

5 KÖY’DE KÖY KONAĞI YAPILACAK

Muhtarların taleplerini ve sıkıntılarını dinleyen Okumuş, Solhan’da yapılacak köy konakları ile ilgili şunları kaydetti: “Eskiden kalkınma fonu oluyordu. Kalkınma fonu köy konağı yapardı. 2009-2010 da durdurulmuştu. Bu uygulama tekrar devreye girdi. Yenibaşak, Hazarşah, Asmakaya, Demirkapı ve Yiğitharman köylerinde köy konağı yapılacak. Hükümetimizin, devletimizin tekrardan yereli canlandırma hamlesi var. Yerel temsilcilik güçlü olsun yerelde demokrasinin temsilcileri olan muhtarlık kurumu ve muhtarlarımız güçlü olsun. Yerleri olsun, yurtları olsun. Hem vatandaşın işini takip ediyorlar hem de bir şekilde devletle millet arasında köprü görevi görüyorlar. Dolayısıyla yerleri, yurtları isimleri cisimleri belli olsun denildi. Zaten biliyorsunuz bütün muhtarlar külliyeye gidiyor. Cumhurbaşkanlığımız tarafından muhtarlar yurt dışına gönderiliyorlar. İspanya’ya, Almanya’ya giden muhtarlarımız oldu.” SOLHANINSESİ