Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’ın yenilikçi projelerinden biri olan Millet Kıraathanesinin İlçede 112 acil hizmet binası olarak hizmet vermekte olan alanda inşa edilmek üzere çalışmalar başladı.

İhale sürecini tamamlandıktan sonra kısa sürede Solhan Millet Kıraathanesi Projesine başlanacağını Belediye Bülteninde kamuoyu ile paylaşan Başkan Yıldız, proje hakkında şunları aktarmıştı: “Kültürel ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ağımıza yenilikler katma uğraşında olan bir belediye olarak, Millet Kıraathanesi ile ilçemizde sosyal alanda büyük bir boşluğu doldurmayı hedefliyoruz. Solhan Belediyesi olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin sokağın kötülüklerinden uzak tutma gayretindeyiz. Bu projemiz inşallah çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklarından koruyacak, onların istediği bir konseptte bir yapı ile hizmet sunacaktır. 160 kişilik sinema ve konferans salonunun da olacağı Millet Kıraathanesi’nde; çay, simit, bilgisayar, internet (wi-fi), günlük ulusal gazeteler, mini kütüphane, ders çalışma salonu gibi hizmetlerimiz ücretsiz olarak halkımızın kullanımına sunulmaktadır. Millet Kıraathanesi’nde bireysel çalışma masaları bulunacaktır. Okula giden çocuklarımız; günlük ödevlerini yaparken, sınavlara hazırlanan gençlerimiz de sessiz bir ortamda çalışma imkânına kavuşmuş olacaklardır. Günlük ulusal gazeteleri takip eden vatandaşlarımız aynı zamanda mini kütüphanemizden de faydalanabilecektir.”

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Solhan Belediye Başkanı Yıldız’ın önem verdiği projelerden biri olan Millet Kıraathanesi’nin yapımı için yapılan ihalenin akabinde projenin uygulanacağı alandaki 112 Acil binası yıkımına başlandı. Yıkım işlerinin tamamlanması ile yeni bina için temel atma yapılıp inşaasına başlanacağı ve Solhan’a Millet Kıraathanesi’nin yapılacağı belirtildi. SOLHANINSESİ