Solhan’da Kızılay’ın kan bağış aracına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Daha fazla katılımın sağlanması için bağış iki gün sürdü.

Solhan’da Ziraat Bankası önündeki Kızılay kan bağış aracına gelen vatandaşlar, kan bağışına yoğun ilgi gösterirken, 5 vatandaşa ise önceki 10 bağışlarından dolayı bronz madalya takdim edildi.

Solhan ilçesinde iki gün süren bağışta ilk gün 250 kişinin bağış için başvurup 220 ünite kan bağışı yaparken önceki bağışlarında 10’un üzerinde katılım sağlayan 5 kişiye bronz madalya takdim edildi.

Madalya takdiminde bilgi veren Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Süleyman Koç, “Solhan Ziraat bankası önünde kan bağış aracımızla iki gün sürecek bir bağış faaliyeti gerçekleştirdik. Solhan’da her kan bağışı faaliyeti gerçekleştirdiğimizde Solhan halkı her zamanki duyarlılığını tekrar gösterdi. Yapmış olduğu kan bağışları neticesinde hastanelerde umutla kan bekleyen kardeşlerimizin, bacılarımızın mağduriyetini ortadan kaldırdılar. Allah yapmış oldukları hayırları kabul eder inşallah. İlgi ve alakalarından dolayı Solhan halkına çok teşekkür ederim. Kızılay olarak kan bağışında bulunan donörlerimize madalya uygulamamız vardır. 10’uncu bağışında kişiye bronz madalya, 25’inci bağışında gümüş madalya 35’inci bağışında altın madalya 45’inci bağışında ise kendisine plaket veriyoruz. Yapmış olduğu bağışlarla onca insanın hayatını kurtarmanın adına bir hatıra, bir vefa borcu olsun diye bunlara böyle bir madalya uygulaması gerçekleştirdik. Bugün ki faaliyetimizde ise Solhan ilçesindeki faaliyetimizde 10’uncu bağışlarında bulunan vatandaşlarımızın kendilerine madalyalarını takdim ettik. Bugün 5 kişiye madalya verdik.” ifadelerini kullandı.

Solhan’daki kan bağışı faaliyetine kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katılım gösterdiler. Bağışın çok olması için kurum ve sivil toplum örgütleri kitle iletişim araçları ile çağrıda bulundular. SOLHANINSESİ