Solhan Bingöl karayolu yapım çalışmaları devam ediyor. Çavuşlar Köyü mevkiinde yolda bulunan elektrik dileklerinden dolayı işlerin aksadığı belirtilirken direklerin ilgili kurum tarafından kaldırılması ile çalışmaların devam edeceği aktarıldı.

Yol yapım çalışmaları kapsamında Solhan’da asfalt yapımı Küçük Sanayi Sitesi Bölgesi’nden başladı. Yeşilova Mahallesi Haci Halil Camii bölgesine kadar yapılan asfaltın iki katı tamamlanıp kaldırım çalışmalarına başlandı. Özgüneş Petrol yanında numunesi yapılan kaldırım uygulamasının bölgede pek yapılmayan ve Bingöl’de ise eşine rastlanmayan bir kaldırım olacağı belirtildi.

2,5 Metre genişliğinde yapımına başlanan ve 20 santimetre boldür yüksekliği ile yapılan kaldırım döşemesinde de ebatlı taşlar kullanılmaktadır.

Özel getirilen bordür ve döşeme taşları ile yapılacak kaldırımın bölgede eşine rastlanmadığı belirtildi. Kaldırım alanının düzeltilmesinden sonra zemininin sıkıştırılıp beton serildikten sonra kum ile döşemenin yapılacağı belirtildi.

Kaldırım çalışmasının tamamlanmasından sonra bir kat daha asfalt yapılacağı öğrenilirken yapılacak kaldırım numunesi vatandaşlarca da beğenildi. SOLHANINSESİ