2017-2018 sezonunda Türkiye Finallerinde Solhan’ı temsil eden Solhan Yatılı Bölge Okulu, bu sezon da katıldığı Analigde yarı finallerde 3 galibiyet ile finale adını yazdırmıştı. Bu sezon ise Türkiye Şampiyonu olmayı hedefleyen Solhan ekibi, 24-29 Nisan 2019’da Sinop’ta yapılacak final müsabakalarına katıldı.

26-29 Mart 2019 tarihinde Erzincan’da düzenlenen 2018-2019 sezonu Türkiye Analig Voleybol Yarı Final müsabakalarında başarılı olup finale adını yazdıran Solhan ekibi, Sinop’ta düzenlenen Analig final müsabakalarına ter döküyor.

23 Nisan 2019 Salı günü yapılan teknik toplantı sonucunda Türkiye Analig Voleybol Final müsabakalarına katılan; Bingöl, Samsun, Kastamonu, Kayseri, Tokat, Edirne, Antalya, Karabük, İzmir, Ordu, Konya ve Osmaniye arasında çekilen kura sonucunda gruplar belirlendi.

12 Takımın katıldığı final müsabakasında her biri 3 takımdan oluşan 4 grup ile mücadeleler 24 Nisan 2019 Çarşamba günü başladı.

A Grubunda: Bingöl, Samsun, Osmaniye; B Grubunda: Kastamonu, Kayseri, İzmir; C Grubunda: Tokat, Edirne, Ordu ve D Grubunda ise Antalya, Karabük, Konya takımları yer aldı.

Final müsabakalarının ilki A grubunda yer alan Bingöl temsilcisi Solhan Yatılı Bölge Okulu Yıldız Erkeler takımı ile Samsun ekibi arasında 24 Nisan 2019 Çarşamba günü saat: 11.00’da başladı. Oynanan karşılaşmada rakibine set vermeyen Solhan YBO ekibi, karşılaşmayı 3-0 tamamlayarak final müsabakalarına galip başladı.

Solhan YBO, final müsabakalarının ikinci gününde ise Osmaniye ekibi ile ekibi ile karşılaşacak. Bu karşılaşmayı da galip tamamlaması durumunda Solhan YBO, Anadolu yıldızları voleybol dalında Türkiye’de ilk dört takımdan biri olmaya hak kazanacak. SOLHANINSESİ