Solhan YBO aldığı 2 galibiyetle çeyrek finale yükseldi.

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde 14-16 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Doğu Anadolu Grubu Voleybol Müsabakaları, 9 ilin Kız ve Erkek takımlarının mücadelesine sahne oldu.

Bingöl temsilcisi Solhan YBO müsabakaların ilk gününde karşılaştığı Tunceli ekibini setlerde 25-6, 25-8 ve 25-11’lik sayılarla 3-0, Ağrı ekibini ise 25-2, 25-2 ve 25-1’lik sayılarla yenerek 15-17 Şubat 2019 tarihleri arasında Batman’da düzenlenecek çeyrek finallere gitmeye hak kazandı.

Gençli ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı 2018-2019 faaliyet takviminde yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi Doğu Anadolu Grubu Voleybol Kız-Erkek müsabakaları 14-16 Aralık 2018 tarihleri arasında Bingöl Karşıyaka Spor Salonu’nda yapıldı. Müsabakalara Bingöl, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinin kız-erkek voleybol takımları katıldı. Çok çekişmeli geçen grup müsabakaları geç saatlere kadar sürdü. Gruplarından çeyrek finale çıkan takımlar son gün oynanan müsabakalarla belirlendi. Erkeklerde Bingöl, Bitlis, Elazığ, Kars, Tunceli ve Van takımları Çeyrek finale çıkma başarısı gösterirken, bayanlarda ise Bingöl, Bitlis, Malatya, Kars, Tunceli ve Van takımları 15-17 Şubat 2019 tarihleri arasında Batman ilinde düzenlenecek çeyrek finallere gitmeye hak kazandılar.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara başarı belgeleri ve madalyaları düzenlenen ödül töreni ile Gençlik ve Spor İl Müdürü V. Mehmet Kadir Bozaba, Şube Müdürü MehsatTügen, Şube Müdürü Abdurrahman Demir, Voleybol 1.Lig ekibi Solhanspor Kulübü Baş Antrenörü ve U-18 Yaş Altı Erkekler Milli Takım Antrenörü Hüseyin Düzceler ve Voleybol Bingöl İl Temsilcisi Zeki Erkuş tarafından verildi. SOLHANINSESİ