Solhan MYO nerede, puanları kaç hangi bölümler var? sorularının yanıtı Bingöl Üniversitesine bağlı Solhan Mesleki Yüksek Okulu hakkındaki bilgileri merak edenler tarafından araştırılıyor. Solhan MYO Bingöl’ün 55. Kilometre uzağında D-300 kara yolu üzerinde bulunan Solhan ilçesinde yer alıyor. Solhan Devlet hastanesinin hemen arkasında yer alan Solhan Meslek Yüksek Okulu ( Solhan MYO ) yaklaşık 370 öğrencisi var. Solhan MYO’da olan bölümler ise şöyle: Çocuk Gelişimi Programı, Yaşlı Bakım Programı, İlk ve Acil Yardım Programı, Odyometri Programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı

Solhan MYO’da yer alan Çocuk Bakımı Ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü, Tıbbi Hizmetler Ve Teknikler Bölümü’nden toplam 6 program mevcuttur.

Solhan Meslek Yüksek Okulu’nda 2020 yılı itibariyle  370 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Kurumda çalışanların sayısı ise; 12 akademik personel, 6 idari personel ve 2 daimi işçi olmak üzere toplam 20’dir.

 

Solhan MYO yerleşme puanları kaç

Solhan MYO yerleşme puanları ösym’nin her yıl yaptığı sınavdan sonra yayımladığı tercih kılavuzunda yer alıyor. Bingöl Üniversitesine bağlı olan Solhan MYO, her geçen yıl daha büyüyor. Bölüm sayısını arttıran Solhan MYO, şuan 6 bölüm ile eğitim öğretime devam ediyor. 370 öğrencinin ÖSYM’nin yayımladığı tercih klavuzu ile başvuru yapıp yerleşen öğrenciler Bingöl’ün en sakin ve en güzel ilçesinde okuma fırsatına kavuştu.

 

Solhan ilçesinde üniversite okumak

Solhan ilçesinde üniversite okumak çok kolay. Öğrencilerin sosyal hayatı, eğitim hayatı ilçenin şartlarına göre gayet iyi durumdadır. Öğrenciler okullarında aldığı eğimden memnun olduğu gibi ilçe esnafının kendilerine bakışından da gayet memnunlar.