İlçede önemli bir ihtiyaç olan kütüphane ve ders çalışma ortamının hazırlandığını ve sınavlara hazırlanan öğrenciler ile kitap okumak isteyen herkesin yazın serin ve ferah, kışın ise sıcak ve nezih bir ortama kavuştuğunu belirten Solhan Kaymakam Fatih Okumuş, kütüphanede aynı anda 350 kişinin ders çalışma imkânı bulduğunu ifade edip, İlçe Kütüphanesinin yenilenmesi için kaynağın çıkarılmasında emeği geçen bütün yerel aktörlere teşekkür ettiğini söyledi.

 

Kaymakam Fatih Okumuş, Solhan İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret etti. Kütüphanedeki yenilikler hakkında bilgi alan ve kitapları inceleyen Kaymakam Okumuş Kütüphanede kitap okuyan ve ders çalışan öğrenciler ile yakından ilgilendi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ödeneği ile Solhan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ihale sonucu kütüphanenin yenilendiğini ve modern bir kütüphane ile ilçede 7’den 70’e herkese hitap ettiğini belirten Kaymakam Fatih Okumuş, “İlçe Kütüphanemizin yenilenmesi için kaynağın çıkarılmasında emeği geçen bütün yerel aktörlere teşekkür ediyorum. İlçemizde önemli bir ihtiyaç olan kütüphane ve ders çalışma ortamı hazırlanmış oldu. Sınavlara hazırlanan öğrenciler ve kitap okumak isteyen herkese yazın serin ve ferah, kışın ise sıcak ve nezih bir ortama kavuştular.

 

350 kişi ders çalışma imkânı buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığının ödeneği ile Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından yapılan ihale sonucunda 303 bin Türk Lirası kaynak ile yenilikler yapıldı. Kliması ve modern aydınlatması, kaliteli kitaplık ve çalışma masaları ile üniversite kütüphaneleri standardında bir kütüphane oluşturuldu. 15 bin 700 adet kitap bulunuyor. Kitapların çoğu da yeni alındı. Dini kitaplar, romanlar, hikâye ve çocuk kitapları ile haftalık ve aylık dergilerden oluşan çeşitli eserlerden istifade etmek için herkesi kütüphaneye davet ediyoruz.

Üniversiteye veya KPSS’ye hazırlanan öğrencilerimiz gelip ders çalışabilirler. Minik çocukların istifade edeceği bölüm olduğu gibi satranç takımları da bulunmaktadır. Kütüphane hafta içi sabah 8.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında Cumartesi günü ise sabah 9.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kütüphane yenilenirken Belediyemiz de destekte bulundu. Kütüphanenin modern bir şekilde hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder şükranlarımı sunarım.” dedi.