Solhan’daki 12 STK, Solhan Dernekler Birliği çatısı altında yeni bir oluşuma gitti. Solhan Dernekler Birliği, Solhan Kültürel Atlı Spor Kulübü Abdullah Kurtaran öncülüğünde; Abdurrahman Bildik Merza – Der, Oğuz Öztürk Boğlan – Der, Solhan Şimşirpınar - Der Muhtesim Tunç, Solhan - Der Zeki Yanık, Solhan Şehit Aileleri Derneği Yavuz Özel, Solhan Korucular Derneği Kazın Tikrik, Solhan Gençlik Spor kulübü Mehmet Yıldız, Mili Beka Harekatı Solhan ilçe Başkanı Murat Öztürk, Solak-han Der Mehmet Sönmez, Patika - Der Çetin Sönmez, Tütel Kameran Derneği Mehmet Akça Solhan Dernekler Birliği çatısı altında yöresel Dernekler üzerinde bir yapı oluşturuldu.

Solhan Dernekler Birliğinin; Solhan ilçesinde, ilimizde ve Bölgemizde Yasal çerçeve içerisinde sosyal kültürel Yardımlaşma istihdam projeleri Geliştirerek büyük katkılar sağlamayı planlıyor.

AYASOFYA’YA DESTEK MESAJI

Solhan Dernekler Birliği kurumlaşmanı ilk adımını bölge özelinde Solhan’da başlatarak ilk Desteğinin 86 yılık Hasret olan Ayasofya’nın Tekrardan Cami olarak açılması, Ecdadın bize bıraktığı Bu Mirasa ülke olarak ve Solhan Dernekler Birliği olaraktan desteklendiğini açıkladı. Solhan Dernekler Birliğinden yapılan açıklamada; “’Ayasofya aynamızdır’ anlayışıyla destekliyoruz. Başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bu sürece destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

BİNGÖL GENELİNDE DE OLUŞUMA GİDİLECEK

Abdullah Kurtaran öncülünde başlatılan birlik çalışması, Bingöl geneline yayılması planlanıyor. 117 dernek ile görüştüğünü belirten Kurtaran, İlçeler bazındaki birleşmeden sonra Bingöl geneli bir birleşme olacak. Ve Tek ses ile ilimizin refah düzeyini yükseltmek için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. HABER MERKEZİ