Solhan Belediyesi tarafında Solhan’da bulunan başıboş köpeklerde aşırı üremenin önüne geçmek için kısırlaştırma yapıldı.

Solhan’da şehir merkezinde başıboş gezen sokak köpeklerinin üremesinin önüne geçmek, çeşitli hastalıklardan koruma ve hayvanların taşınmasına karşı çeşitli çalışmalar yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğününkısırlaştırma çalışması üzerine Solhan Belediyesi bu kapsamda İstanbul’da hizmet veren özel veteriner hekimlikten hizmet talep ederek Solhan’da çalışma gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Solhan Belediyesi’nde görevliVeterinerZerrin Kaya, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından sokak hayvanları kısırlaştırmak amacıyla yürütmüş oldukları projeye bizde Solhan Belediyesi olarak çalışmayı başlattık. Talebimiz üzerine İstanbul’dan gelen Denge Veterinerlik ekibiyle beraber yapılan çalışmada 79 köpek kısırlaştırıldı. Köpekleri sokaklardan toplayıp kısırlaştırma operasyonu ve bütün işlemlerin tamamı Denge Veteriner ekibi ve Solhan Belediyesi ekipleri tarafından ortaklaşa yürütüldü. Hayvanlara gece vakti daha rahat ulaşıldığı için toplama işlemi tamamıyla gece yürütüldü. Bu işlem hayvanların hızlı üremesinin önüne geçmenin yanında hayvanda gelişebilecek bir takım hastalıkların önüne geçmek için yapılır. Operasyon sonunda küpe ve çip takıldıktan sonra iki gün dinlenme kafeslerinde gözlem altına alınan köpekler, son olarak kuduz aşısı yapılarak çalışma tamamlandı.” ifadelerini kullandı.