Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün mesleki yarışmalar takvimi doğrultusunda İl Mili Eğim Müdürlüğünce organize edilen ve Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde yapılan, İmam Hatip Liseleri arası “Genç Sada” Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma, Hafızlık ve Genç Bilaller güzel Ezan okuma Yarışması Solhan Ulu Cami’inde icra edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl’de imam hatip Liseleri arasında düzenlenen “Genç Sada” Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma, Hafızlık ve Genç Bilaller güzel Ezan okuma Yarışması Solhan Ulu Cami’inde yapıldı.

Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde yapılan, İmam Hatip Liseleri arası “Genç Sada” Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma, Hafızlık ve Genç Bilaller güzel Ezan okuma Yarışması Solhan Ulu Cami’inde icra edilen yarışmaya Milli Eğitim Müdürümüz Kadri Engin, Şube Müdürü Mehmet Arslan, Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz okul müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

İl genelinde 5 imam hatip Lisesinin katıldığı yarışmada, öğrenciler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Yarışmanın sonunda jüri üyelerinin puanlaması sonrasında Genç Sada” Kuran-ı Kerim’i Güzel Okumada Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Aksin birinci, Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Serhat Elaltunterin ikinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Usame Akçabey ise il üçüncüsü oldu.

Genç Bilaller güzel Ezan okuma Yarışmasında ise Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Harun Deveci birinci, Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat Umut Beki ikinci, Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ali Özen ise il üçüncüsü oldu.Hafızlık yarışmasında ise Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Burak Kutbay birinci oldu.

Programın sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verilirken, dereceye giren öğrenciler ise çeyrek altın ile ödüllendirildi.

İl Müdürü Kadri Engin; yapılan yarışma ile ilgili şunları söyledi: Kur’an-ı Kerim’i güzel okumanın bir nasip meselesi ve Kur’an okuyan kişinin her zaman bir adım önde olduğunu vurgulayarak öğrencilere, “Siz öndesiniz, Peygamber Efendimiz sizleri övmüştür. Bu yarışmaya katılan her öğrencimiz birbirinden değerlidir. Biz, yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi birinci kabul ediyoruz. Burada yapılan, yarışma gereği sıralamayı tespit etmektir” vurgusunu yaparak Kur’an’ı güzel okumanın ve yaşamanın önemine değindi ve bu yarışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ayrıca dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimi ve ailelerini de tebrik ediyorum dedi.