Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 8 Ağustos 2019 tarihli atama kararnamesi ile Yozgat Boğazlıyan Kaymakamlığına atanan Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş’un yerine Sinanpaşa Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı atanmıştı.

Yapılan atamadan sonra Kaymakamlar yeni görev yerlerinde hizmete başladılar. Afyonkarahisar Sinanpaşa Kaymakamlığı’ndan sonra Solhan’a atanan Kaymakam Kıyıcı, göreve başladı. Kaymakam Kıyıcı’nın göreve başlamasından dolayı kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Solhan basınının da ziyaret ettiği Kaymakam Kıyıcı, Solhan’a yeni geldiği için ilçeyi tanıma sürecinin olduğunu belirtirken kamu kaynaklarını verimli kullanarak hizmet edeceklerini aktardı.

KAYMAKAM MUSTAFA HAMİT KIYICI KİMDİR?

Solhan’a atanan ve 26 Ağustos 2019 günü göreve başlayan Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı 1985 yılında Yozgat Şefaatli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yozgat Yerköy ilçesinde tamamladı. 2007 yılında Adnan Menderes Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu.

2010 yılında Tunceli Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Adaylığı sırasında, Aydın İli Didim İlçesinde Kaymakam Refikliği, Göynük Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunmuş olup, Kırşehir İlinde Mülkiye Müfettişi refakatinde Teftiş Stajını tamamlamıştır. Ankara’da 4 ay süreli yabancı dil eğitiminin ardından, İngiltere’de 1 yıl süreli yurtdışı dil eğitimini Christ Church University’de tamamladı. Bu süre zarfında Londra Başkonsolosluk stajını tamamlayan Kıyıcı, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 1 erkek çocuk babasıdır.

Göynük Kaymakam Vekilliği, Ağlasun Kaymakam Vekilliği, Sarıgöl Kaymakam Vekilliği, Gölköy Kaymakamlığı, Hanönü Kaymakamlığı görevlerinde bulunduktan sonra Sinanpaşa Kaymakamı görevinden sonra Solhan’a atandı. SOLHANINSESİ