Solhan’da ‘Gençlik Sohbetleri’ devam ediyor. Solhan İlçe Müftülüğü tarafından Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi ile başlatılan gençlik sohbetlerinin son durağı Solhan Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, geleceğimizin mimarı olan gençlerin; milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı ve vatansever bireyler olarak yetişmesine destek için başlattığı kapsamlı programlar çerçevesinde ilçemizde mevcut bütün ortaöğretim kız/erkek öğrenci yurtlarında ilçe müftülüğünce düzenli olarak “Gençlik Sohbetleri” programları düzenleniyor.

2 Kasım 2018 Cuma günü Solhan Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yatılı kalan öğrencilere yönelik düzenlenen Gençlik Sohbetleri programında İlçe İmam Hatiplerinden Zeki Yanık, öğrencilerle zararlı alışkanlıklardan korunma konulu sohbet gerçekleşti.

Okul Müdürü İhsan Sönmez ve görevli öğretmenlerin de hazır bulunduğu programda Gençlik Sohbetleri kapsamında “Zararlı alışkanlıklardan korunma” konulu sohbet gerçekleşti.

Öğrencilere; “Cenabı Allah, Hz. Âdem´den üç şey seçmesini buyurmuştur. Bunlar din, akıl, maldır. Hz. Âdem bu üçünden aklı seçiyor. Dinde ve malda istediğiniz gibi hareket edin dediği zaman onlar da Allah bize akıllı olanla hareket edin demiştir” diyorlar. Hz. Peygamberimizin aklı olmayanın dini de yoktur hadisinden hareketle akıl sağlığımızı bozan zararlı alışkanlıklardan korunmalıyız.” mesajı verildi. SOLHANINSESİ