Solhan’da ikamet eden Celil İşeri adındaki vatandaş, maddi durumundan dolayı öğrencilerini okutamadığını belirtti.

Daha önce Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş’a da durumu ilettiğini belirten İşeri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na sunduğu dilekçesine karşılık bir yardımın yapılmadığını ve yardımın yapılmaması sebebinin ise hane gelirinin yeterli görüldüğünün gösterdiğini belirtti.

8 nüfusa sahip aile olduklarını ve bir çocuğunun görevli olduğunu belirten İşeri, bu görevli çocuğundan dolayı hane gelirinin yeterli görülmesinin kendilerine destek verilmesine mani olarak görülmesine anlam veremediğini aktardı.

Eğitim öğretimin önemine ve çocuklarının geleceğinin önemine dikkat çeken İşeri, “6 çocuk babasıyım. Bir oğlum görevli, biri de üniversite okumaktadır. Bir çocuğum da üniversite öğrenimini yarıda bırakarak eve geldi. Bir diğeri de düşündüğü mesleği yapabilmek için tedavi görmesi gerekiyor. Evde bir kız çocuğum ve bir de ilköğretim okulu öğrencisi bir çocuğum var. Çocuklarımın gerek tedavisi ve gerekse eğitimlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan maddi durumda değilim. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na talepte bulundum ancak talebim, evde bir çalışan olduğundan dolayı hane gelirinin aileye yeteceği gerekçesi ile red edildiğini öğrendim. Çalışan oğlum bekardır ve ev geçimimiz de onun sorumluluğundadır. Görevli evladım; aileye mi baksın, kardeşlerinin sağlık giderlerini mi karşılasın, öğrencileri mi okutsun yoksa kendi yuvasını kurması için mi birikim yapsın? Bu zamanda bir maaş ile çekirdek aile geçimi bile sıkıntı olabilecekken, bekâr birinin dünya evine girmesi için birikim yapması da ayrı bir yüktür. Çocuklarımın sağlık durumları için tedavi görmeleri ve öğrencilerimin öğrenimlerine devam etmeleri için desteğe ihtiyacım vardır. Bu konuda Sayın kaymakamımızdan ve devlet büyüklerimizden destek bekliyorum.” şeklinde konuştu. SOLHANINSESİ