Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirini ezbere en iyi okuma yarışması Solhan’da da gerçekleştirildi.

Solhan İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen, 15 lise öğrencisinin katıldığı ödüllü ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiiri ezbere okuma yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, İlçe Vaizi Osman Numanoğlu, Okul Müdürleri, Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Katılım sırasına göre sahneye çıkan öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini ezbere okudular. Jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmanın birincisi Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.Sınıf öğrencisi Seha Yılmaz, yarışmanın ikinci Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Yeşim Çiftçi, yarışmanın üçüncü ise Solhan Kız Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Zehra Katkat oldu.

Yarışmada 1’inci olan öğrenciye çeyrek altın, Kur’an-ı Kerim ve kitap seti, 2’nciye 250 TL, Kur’an-ı Kerim ve kitap seti, 3’üncüye ise 150 TL, Kur’an-ı Kerim ve kitap seti verildi.

Derece elde eden öğrencilerin ödülleri İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz ve Solhan Atatürk Ortaokulu Müdürü Nurullah Azak tarafından verildi.

ELİF, GÖNÜLLERİN BİRİNCİSİ OLDU

Öte yandan düzenlenen şiir okuma yarışmasında sahneye çıkan Kız Anadolu Lisesi öğrencilerinden özel öğrenci Elif Uğurlu, gönüllerin birincisi oldu. Uğurlu’nun sahnedeki mutluluğu ise tüm öğrencileri de coşturdu.

Yarışmaya katılan öğrenciler şiirlerini okuduktan sonra Kız Anadolu Lisesinde okuyan özel öğrenci Elif Uğurlu’ya da şans verildi. Doğaçlama şiirle sahneye çıkan Uğurlu, jürinin değerlendirmesi sonucu gönüllerin birincisi seçildi.

Uğurlu’nun ödülünü İlçe Vaizi Osman Numanoğlu verdi. Gönüllerin birincisi seçilen Uğurlu, mutluluğunu sahnede gösterdi. O anlarda öğrenciler de Uğurlu’nun birinci olmasından dolayı sevinçlerini çığlıklarla anlattı.

Ödüllerin takdimi ile program sona ererken İlçe Müftüsü Dutar, yarışmaya gösterdikleri ilgiden dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. SOLHANINSESİ