Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Birlik Encümen seçimi yapıldı. Mahalli İdare Birlikleri Kanunu gereğince 27 Köy muhtarları ile İl Genel Meclisi üyeleri arasında Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni seçimi yapıldı. 18 Nisan 2019 Perşembe günü saat 14.00’da İlçe Halk Eğitim Merkezi Gazi Hâkim Behçet Tufan Turan Konferans Salonu’nda yapılan toplantı, Birlik Başkanı Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş başkanlığında gerçekleşti.

Seçim öncesi konuşan Kaymakam Okumuş, şu ifadeleri kullandı: “Tüzüğümüzün icap ettiği zorunluklar çerçevesinde her yıl Nisan ayında Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen seçimi yapıyoruz. İki tanesini İl Genel Meclis üyelerinden seçiyoruz. Biz de üç encümen olduğu için seçim yapılıyor bazı ilçelerde üçten az encümen olduğu için seçim yapılmıyor. İki tanesini de muhtarlarımızdan seçiyoruz. Bu Köylere Hizmet Götürme Birliği encümeni KÖYDES’i ve diğer ihaleleri uyguluyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği encümeni, KÖYDES uygulaması dolayısıyla, KÖYDES komisyonunda bulunması dolayısıyla daha önemli oluyor.”

4 ENCÜMEN SEÇİLDİ

Tüm köy muhtarlarının doğal olarak üyesi olduğu birlik encümeni için yapılan seçim öncesinde encümenliğe aday muhtarlar ile encümenliğe aday İl Genel Meclisi üyeleri belirlendikten sonra oy kullanma işlemine geçildi. İl Genel Meclisi Üyeleri arasında iki encümenin belirlenmesi için seçim yapıldı. Yapılan seçimde İl Genel Meclisi Üyeleri; Halim İlkyaz veRıza Çelik’in aday olduğu seçimde Halim İlkyaz 23 oy alarak birinci olurken Rıza Çelik ise 22 oy ile ikinci oldu. İl Genel Meclisi Üyeleri; Halim İlkyaz ile Rıza Çelik, birlik encümeni olarak seçildiler.

Köy muhtarlarının oy kullandığı birlik encümeni yeni dönem seçiminde; Kale Köyü Muhtarı Önder Gezer,Göksu Köyü Muhtarı Saim Kaya, Oymapınar Köyü Muhtarı Metin Ala ve Elmasırtı Köyü Muhtarı Ahmet Bağcı, birlik encümeni olmak için yarıştı.

Yapılan seçimde Kale Köyü Muhtarı Önder Gezer 19 oy ile birinci olurken Göksu Köyü Muhtarı Saim Kaya ve Oymapınar Köyü Muhtarı Metin Ala aldıkları 11 oy ile kura sonucu Oymapınar Köyü Muhtarı Metin Ala ikinci oldu. Muhtarlar arasında yapılan oylama sonucunda Önder Gezen ile Metin Ala, Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenliğine seçildiler.

OKUMUŞ, SEÇİLEN ENCÜMENLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş’un Başkanı olduğu Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin encümenleri yapılan seçim ile belirlendi. Yapılan seçim sonucunda İl Genel Meclisi Üyeleri; Halim İlkyaz ve Rıza Çelik ile Kale Köyü Muhtarı Önder Gezer ve Oymapınar Köyü Muhtarı Metin Ala yeni dönemde Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenliği görevini yürütecekler.

Yapılan seçimin akabinde konuşan Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, seçimin hayırlara vesile olmasını dilerken yapılan seçim sonucunda Köylere hizmet Götürme Birliği encümenliğine seçilenlere başarı dileğinde bulundu.

Yeni dönem birlik encümenliğine seçilen muhtarlar ile il genel meclisi üyeleri de muhtarlarla katılımcılara teşekkür ettiler. (SOLHANINSESİ)