Bingöl Solhan ilçesinde hizmet veren ticari taksiler Solhan Belediyesinin önceki gün ticari taksi ücretleri konusunda yapmış olduğu açıklamayı protesto etmek Belediye önünde kontak kapatma eylemi yaptı. Başkan Yıldız Kontak kapatan taksicilere, "6 km'lik şehir içinde alınan 10 TL'yi haksız buluyorum ve ben vatandaşlarımın yanındayım. onları mağdur etmeyeceğim" dedi.

HABER: Servet Ayik

Bingöl Solhan ilçesinde hizmet veren ticari taksiler Solhan Belediyesinin önceki gün ticari taksi ücretleri konusunda yapmış olduğu açıklamayı protesto etmek Belediye önünde kontak kapatma eylemi yaptı.

Solhan'da hizmet veren taksiciler konu ile ilgili açıklamalarında" Belediyemiz geçen gün anons yaparak, taksi ücretleri konusunda bizim hiçbir şekilde zam yapmamızı ve şehir içinde ki uzak mesafelerde de 5 TL almamızı ve Buna uymayan taksiler hakkında yasal işlem başlatacağını duyurdu. Bizde belirli yerlere kadar 5 TL aldığımızı uzak mesaferlerde bir rayışımızın olduğunu kendilerine iletmemize rağmen bizi kimse dinlemedi" dediler.

BAŞKAN YILDIZ " VATANDAŞLARIMIN YANINDAYIM, ONLARI MAĞDUR ETMEM"

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Solhan'da hizmet veren taksilerin Belediye önüne toplanarak eylem yapmalarını doğru bulmadığını söyledi. Konu ilgili açıklama yapan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, " Solhan'daki ticari taksiciler bu işin kuralına göre hareket etmiyor. Biz defalarca kendilerini uyardık ama kimse bizi dinlemiyor. Biz de bundan sonra belirtilen kuralın dışına çıkıldığı anda kendileri hakkında yasal işlem başlatacağız.  Biz kendilerine Solhan şehir içi sınırları içinde alacakları ücretin 5 TL den fazla olmasının doğru olmadığını, Solhan için 5 TL olduğunu defalarca söyledik. Ama onlar şehir içinde bazı yerlerde 10 TL ye kadar bir ücret alıyor. Geçen günlerde kendimin bizzat şahit olduğum bir olay gerçekleşti. Solhan merkezde bir taksici yakın bir mesafeden aldığı yolcuyu yine aldığı noktaya yakın olan bir düğün salonuna getirdi ve 10 TL para talep etti. Şimdi bun Allah'tan reva mı yani. Bingöl gibi büyük bir ilde şehire 15 km olan noktalar var  ve alınan ücretler 10 TL'ye kadar çıkmıyor bile. Ama bizde 6 km'yerlerde 10 TL alınıyor. Ben bu konuda hiçbir şekilde taviz vermeyeceğim. Vatandaşımın yanında olacağım ve onların bu konuda mağdur olmaması için elimden geleni yapıp geri adım atmayacağım" dedi.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim