Konumu gereği taşkın sulardan zarar görecek durumda olan Solhan’a bağlı Arakonak Beldesi’nde 2007 yılında meydana gelen sel felaketinde taşkın korumanın olmamasından dolayı evler hasar görmüş ve hayvanlar telef olmuştu.

Arakonak’ta meydana gelen sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara konut desteği verilirken beldede bulunan derelerin taşkın sulara karşı önlenmesine yönelik de çalışmalar yapıldı.

Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü, Arakonak’ta bulunan 4 derenin ıslah edilmesine yönelik ‘Arakonak Beldesi 1.Kısım Taşkın Koruma Projesi’ni uygulamaya koydu. Yapılan çalışmalar sonucunda 4 derenin ıslahı ile bölgede 370 dekar tarım arazisinin taşkın zararlarından korunacağı belirtildi.

Konu ile ilgili DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Elazığ Sosyal Medya hesabında yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bingöl Solhan ilçesi Arakonak beldesinde bulunan 4 adet derenin ıslah edilmesini kapsayan işte, 3.845 metre kargir duvar imalatı, 68 brit, 2 adet ıslah sekisi, 5 adet betonarme menfez imalatı tamamlanarak iş bitirilmiştir. Bu iş ile 370 dekar tarım taşkın zararlarından korunacaktır.”