‘Meslek Lisesi Ailelerle Buluşuyor’ projesi kapsamında Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekipleri; maddi durumu olmayan ailelere yaptığı ziyaretler ile manevi desteğin yanında eskimiş eşyalarını onarımdan geçirerek maddi destekte de bulundular.

Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ‘Meslek Lisesi Ailelerle Buluşuyor’ projesi kapsamında maddi durumu olmayan ailelerin eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarını gerçekleştiriyorlar.

Okulun öğretmen ve öğrencileri bu proje kapsamında çalışmalara okulun bulunduğu mahalleden başlayarak sırasıyla ilçe ve İl içinde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi veya muhtaç durumdaki ailelere yardımcı oluyorlar. Tespit edilen ailelerin evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyaların tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarını yaparak ailelerin hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımlarla onları sevindiriyorlar.

“BİZCE OKUL DEMEK AİLE DEMEKTİR”

Çalışmalar sonucunda onarımdan geçen eşyalar ailelere teslim edilirken Okulun Web sitesinde proje ile ilgili açıklama paylaşıldı. Okulun Müdür Yardımcısı Serkan Yolun tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Okulumuzda uyguladığımız ‘Meslek Lisesi Ailelerle Buluşuyor’ projesi kapsamında, ilçemizdeki ailelerle yakınlaşma fırsatı bulduk. Bizce okul demek aile demektir. Bu aile öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği ile kurulan ve güçlenen bir kurumdur. Bu proje öğrencilerimizin ve ailelerimizin bir anına sevgiyle dokunma projesidir. Bize göre ekipte yer alan arkadaşlarımız ve sevgili öğrencilerimizle birlikte ailelerimizin evine konuk olduk. Ziyaretlerimiz ailelerimizi çok sevindirdi ve duygulandırdı. Bu sevinç bizde de karşılığını buldu. Tüm ziyaretlerimiz; öğrencilerimiz ve okuldaki tüm personelle bağlarımızı güçlendirdi. Ziyaretlerimizde yaşadığımız anları ve yapmak istediğimiz yardımları okulda arkadaşlarımızla paylaştık ve onlardan övgü dolu sözler aldık, takdir gördük, bir dahaki sefere görev almak istediğini söyleyen pek çok arkadaşımız oldu. Bu proje gerek okulumuzun tanıtımı, gerekse ailelerimizle olan iletişimimiz açısından, bizce amacına ulaşacaktır. İnsanları mutlu etmek, onlara yanlarında olduğumuzu hissettirmek, bizce paha biçilemez duygulardı. Bize bu fırsatı veren bakanlığımıza sonsuz teşekkürlerimizi arz ederiz.”

AİLE ZİYARETİ PROGRAMI

Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor projesi kapsamında Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan komisyon tarafından Solhan Yeni Mahalle’de ikamet etmekte olan 3 vatandaşın evinin ziyaret edildiği öğrenildi. Komisyonun Aileler tarafından sıcak karşılanıp ikramlar yapıldıktan sonra evde yapılan inceleme ile ihtiyaçların tespit edildiği ve eksikliklerin giderildiği kaydedildi. SOLHANINSESİ