Türkiye’deki Meslek Liselerinde Ahşap Oyuncak yarışmasına katılmak isteyen okullar; 07 Ocak-12 Nisan 2019 tarihleri arasında ilan edilen şartnameye göre hazırlıklarını yaparak gerekli olan dokümanları Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne ulaştırarak yarışmaya başvuruda bulundular. Yarışma için, Temalı (Okul öncesi eğitim 3-6 yaş grubu) ve Serbest (6-14 yaş grubu) olmak üzere 2 kategori belirlenerek yapılan başvuruların değerlendirilip ön elemenin yapılmasından sonra 475 adet proje, Seçici Kurul’a çağrıldı.

Bu kapsamda; Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Bölümünün yapmış olduğu dokuz tane ahşap oyuncak projesi de kabul edildi. 26 Nisan 2019 Cuma günü projelerin sunumu için öğretmen ve öğrenciler Ankara Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan Seçici Kurul çalışmasına projelerimizin sunumunu yaptılar. 25 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında proje sunumları yapılırken Solhan ekibinin proje sunumu 26 Nisan 2019’da yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda sıralamanın 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü açıklanacağı öğrenildi.

PROJELER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTILAR

Yapılan çalışmalar hakkında okulun web sitesinde Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrencilerin görüşleri paylaşıldı.

Alan Şefi Onur Çelik ve onyedi öğrenciyle birlikte özverili bir şekilde çalışmalarının sonucunda dokuz tane proje yaptıklarını belirten Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Atölye Şefi Muzaffer Duman; Öğrencilerinin ürünleri üretip yarışmaya göndermelerine ve ürünlerin kabul görülmesine çok mutlu olduklarını belirti.

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alan Şefi Onur Çelik; ‘Oyuncak sektörüne yeni tasarımlar ile doğal ve sağlıklı oyuncaklar kazandırmak, yerli ahşap oyuncak çeşitliliğini artırmak, ithal oyuncakların azaltılmasına katkı sağlamak, öğrencilerin hayallerindeki oyuncakları geliştirmeleri için ortam hazırlamak, öğrencilerin yeteneklerini sergileyebilmelerini sağlamak, derece alan oyuncakların, Bakanlığımızca istenildiği takdirde çoğaltılarak, okul öncesi ve özel eğitim kurumlarımıza gönderilmesi, bu sayede öğrencilerimizin paylaşım, yardımlaşma duygularını ve sosyal sorumluluk anlayışlarını geliştirmek, Öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamak ve okul aidiyet duygusunu artırmak, hedeflemek amacıyla yarışmaya katıldık. Bingöl’ü temsilen dokuz projeyle yarışmaya katılmamız bizler için büyük bir onurdur. Komisyondakilerin çok üretken bir okul olduğunu söylemelerinden dolayı çok mutlu olduk. Bizlere yarışmaya katılma imkânı sağlayan değerli üst amirlerime teşekkür ederim.’ dedi.

“OKULUMUZ ADINA BÜYÜK BİR MESLEKİ BAŞARIDIR”

Mobilya ve İç Mekân Bölümü Öğrencilerinden İbrahim Görgülü; “Öğretmenlerimizin danışmanlığında ilk defa başlatılan ahşap oyuncak yarışmasına hazırladığımız projemizin kabul olduğuna çok sevindik. Ankara’ya gidip diğer okullarla birlikte projelerimizin sunumunu komisyona yaptık. Başka okulların öğrencileri ile tanışıp kaynaştık.” ifadelerini kullanırken Ömer Arlı ise şunları kaydetti: “Öğretmenimiz danışmanlığında Ankara’ya gidip hazırlamış olduğumuz projelerin tanıtımını yaptık. İlk defa Ankara’yı görme fırsatı bulduk. Anıtkabir’i gezme fırsatımız oldu. Bunlardan dolayı çok mutluyuz.”

Okul Müdürü Yusuf Başaran; “Bakanlığımız tarafından başlatılan Ahşap Oyuncak yarışmasına iki Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Öğretmenimiz danışmanlığında on yedi öğrencimizin gayretli çalışmaları ve fikirleri sonucun da dokuz tane proje yapıldı. Bakanlığımızın bu projeleri kabul etmeleri, Öğretmen Danışmanlığında öğrencilerimizin bu projeleri gidip sunmaları; okulumuz adına büyük bir mesleki başarıdır. Emeği geçen bölüm öğretmenlerimize ve bölüm öğrencilerimize göstermiş oldukları öz verili çalışmadan dolayı teşekkür etti.” ifadelerini kullandı.

Yarışma sonucunda Ahşap Oyuncak Sergisinin açılacağı ve sergi sonunda yapılacak ödül töreninde dereceye girenlerin ilan edilerek ödüllerinin verileceği öğrenildi. SOLHANINSESİ