Diyanet İşleri Başkanlığı, geleceğimizin mimarı olan gençlerin; milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı ve vatansever bireyler olarak yetişmesine destek için başlattığı kapsamlı programlar çerçevesinde ilçemizde mevcut bütün ortaöğretim kız/erkek öğrenci yurtlarında ilçe müftülüğünce düzenli olarak başlayan “Gençlik Sohbetleri” programları için istişare ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Solhan’da bulunan Öğrenci Yurt ve pansiyonlarında Gençlik Sohbetleri kapsamında görev yapacak İlçe Müftülüğü Personeli ile istişare ve bilgilendirme toplantısı yaptıklarını belirten Dutar, Amaç ve metot birliği açısından verimli geçen toplantının her ay yapılması ve alanda karşılaşılan problemler, sorular, talep ve isteklerin değerlendirilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

04-06 YAŞ KUR’AN KURSUNA ZİYARET

Solhan İlçe Müftüsü Dutar, 15 Temmuz Şehitler 04-06 Yaş Kur’an Kursunu ziyaret ederek minik öğrenciler ile sohbet etti. İki sınıfta 26 öğrencinin ders gördüğü 15 Temmuz Şehitler 04-06 Yaş Kur’an Kursunda; etkinlikler, boyama çalışmaları, Kur’an ahlakıyla ilgili örnekler, Hz. Peygamberimizi tanıtan hikâyeler vb. yaş gruplarına uygun eğitim metotlarıyla dersler devam ettiğini belirten Dutar, “Yavrularımıza bizim için çok kıymetlidir. 04-06 Yaş Grubu Din eğitiminin, Allah inancının temelinin atıldığı zamanlardır. Bizler bu güzel kursumuzda kahvaltı, beslenme ve oyun saatleriyle öğleye kadar yavrularımıza Dinimizi ve Peygamberimizi sevdirmeye çalışıyoruz. Gayemiz geleceğimiz olan yavrularımıza sahip çıkmaktır. Bu konuda gayreti olan Kur’an Kursu Öğretilerimize teşekkür ederim.” dedi. SOLHANINSESİ