Bingöl’de basın ile bir araya gelen Mikail Kovalar, Partisini anlattı. Kovalar “Partimizin temel politikası, ülkemizin her bir vatandaşının refah içerisinde eşit koşullar altında yaşayabilmesini sağlayacak atılımları hayata geçirmektir” dedi.

Kovalar, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Deva (Demokrasi ve Atılım) Partisi, ülkemizin demokrasi, hukuk, insan hakları, özgürlükler vb. kavramlar temelinde çıkmaza girdiği bir süreçte kadro hareketi olarak Türkiye siyaset sahnesinde yerini almıştır. Partimizin temel politikası, ülkemizin her bir vatandaşının refah içerisinde eşit koşullar altında yaşayabilmesini sağlayacak atılımları hayata geçirmektir. Nitekim, parti programımızda yer edinen amaç ve ilkelere baktığımızda; bu refah düzeyine erişebilmek için öncelikli olarak katılımcı ve çoğulcu demokrasinin işlevselliğini hızlandırmak ve de evrensel hukuk ilkelerinin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Şöyle ki, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan yaptığı bir mülakatta “Ülkeye hukuk geldiği zaman her şey düzelir” ifadelerini kullanarak bu anlayışımızı kamuoyu önünde temellendirmiştir. Yaşadığımız ekonomik buhrandan çıkmanın tek ve öncül hareketi DEVA Partisi'nin yönetim kadrolarına olan güven, halkımız nezdinde aşikârdır. Özellikle son günlerde ülkenin farklı bölgelerinde partimizin gerçekleştirmiş olduğu olağan kongre süreçlerinde halkın büyük çoğunluğunun başta Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan'a ve partimizin yönetim kadrolarına karşı göstermiş oldukları yoğun ilgi heyecanımıza heyecan katmaktadır. Biz yerelden genele 82 milyon vatandaşımızı bir bütün olarak gören ve vatandaşlarımızın dertlerine deva olmak için yola çıkan bir kadro hareketiyiz. Bu bağlamda parti politikamızda yer alan istişare mekanizmasının devamlı çalışır vaziyette olması temelinde şeffaflık, dürüstlük, hesap verebilirlik, ehliyet/liyakat, çoğulculuk ilkeleriyle vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve hukukun üstünlüğü normlarına bağlı kalarak ülkemizin yönetimine talip olduğumuzu dile getirmekteyiz.”

“KAMUOYUNU MEŞGUL ETMEYE BAŞLAYACAĞIMIZI İFADE ETMEK İSTİYORUM”

Partilerine ülke genelinde yoğun bir katılımın olduğuna vurgu yapan Kovalar; “Yeni kurulan partimize ülke genelinde yoğun bir talep söz konusudur. Biz Bingöl teşkilatı olarak yerel düzeyde bunu görmekteyiz. Özellikle teşkilatlanma sürecinde hızlı bir ivme yakalayan partimiz kısa süre zarfında ülkenin büyük çoğunluğunda teşkilatlanmasını tamamlayarak olağan kongre dönemini hayata geçirmiştir. Bingöl ilimizde de kısa bir süreçte merkez olmak üzere ilçe teşkilatlarımızı kurarak olağan kongrelerimize devam etmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde Kiğı ilçemizden start verdiğimiz olağan kongre süreçlerimiz, sırasıyla Adaklı, Solhan, Karlıova ilçelerimiz ile devam etmiş ve geçtiğiniz Cuma günü Merkez İlçe kongremizi de yaparak çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu arada Merkez ilçe ve ilçe kongrelerimizde seçilen başkanlarımız ve de yönetim kurulu üyelerimizi tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim. Olağan kongrelerimizi, Covid-19 pandemi süreci nedeniyle alınan tedbirler kapsamında az katılımlı olmasına özen göstererek gerçekleştirdik. Bu vesileyle Covid-19 virüsü nedeniyle yaşamlarını yitirenlere Allah'tan rahmet ve hastalarımıza da acil şifalar dilerim.

Olağan kongrelerimizin devam ettiği bu süreçte ilimizin bazı önemli sorunlarını yakından takip ediyor ve kongre sürecimizin akabinde çözüm odaklı önerilerimizle yakın bir zamanda kamuoyunu meşgul etmeye başlayacağımızı ifade etmek istiyorum. Partimizin kısır döngüler ile gerçekleşen bir muhalefet anlayışı yoktur ve olmayacaktır. Genel olarak ülke siyasetinde tıkanan noktalara, Sayın Genel Başkanımız ve yönetim kadrolarımız yerinde tespitler ile çözüm önerilerini sunmaktadırlar. Bizler de nadide şehrimiz Bingöl için elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Bu bağlamda yerel düzeyde ekonomi, eğitim, sağlık, ulaşım, hukuk vb. alanlarda yaşanılan sorunlara değineceğimizi ve çözüm üreteceğimizi belirtmek istiyorum. Ülkemizin ve şehrimizin kısır tartışmalar doğrultusunda kaybedecek bir saniyesi bile yoktur. Biz çözüm üretmeye ve halkımızın refah düzeyini yükseltmeye geldik ve bu yolda hiç durmadan çalışacağımızı temin ederim” şeklindeki açıklamayı yaptı. HABER MERKEZİ