Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya dünkü yazısında parti kurmaylarından aldığı bilgi ışığında uzlaşmaya varılan illeri yazdı.

"ÇANAKKALE, EDİRNE, BİLECİK'TE MHP ÇEKİLİYOR"

Sarıkaya yazısında "Çanakkale, Edirne, Bilecik’te MHP adayı geri çekilip AKP adayıyla yola devam edilecek. Ayrıca MHP, Bilecik’in Bozüyük ve Pazar ilçelerinde de adayını çekecek. Buna karşın AKP de aynı ilin bazı ilçelerindeki adaylarını göstermeyip MHP adayını destekleyecek. " dedi.

11 İL DAHA MASADA

Yine aynı yazıda "Ağrı, Bartın, Bolu, Yalova, Siirt, Bitlis, Bingöl, Burdur, Giresun, Hakkâri, Şırnak ve bu ilerin ilçelerinde de yine ilan edilen adayların geri çekilerek güçlü partinin adayıyla devam edilmesi öngörülüyor." bilgileri yer aldı.

Sarıkaya ayrıca isimleri açıklanıp, sahaya çıkan isimlerin geri çekilmek zorunda bırakılmalarının tepkilere yol açtığını belirtti: Açıklanmış ve sahaya çıkıp afiş ve pankartlarını sergilemiş adayların geri çekilmesi, aday gösterilmeme kararı da yeni bir sıkıntıyı hortlattı. Adaylığı açıklanıp, şimdi geri çekilmesi istenen kişiler itibarlarının zedelendiğini ileri sürerek tepki gösterirken, bazı yerlerde de adaylıktan çekilme yerine, bağımsız olarak devam etme yönünde eğilim baş gösterdiği, genel merkez yöneticilerinin bu durumu yatıştırmak için çaba gösterdiği de gelen haberler arasında…

Ayrıca adayın geri çekilmesinin bir seçim bölgesinde “kaybedecekler” algısını yaratmasının etkisi de hesaba katılıyor.