Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bingöl İl Başkanlığı Kongresi yapıldı. Kongrede tek listeyle seçime gidildi. MHP Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol’un güven tazelediği kongreye MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, parti NYK Üyesi Adem Yurdagül, MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıksever katıldı. Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezinde yapılan kongreye çok sayıda partili katıldı.

Kongreye davet edilen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kızıl, Deva Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar, Gelecek Partisi İl Başkanı Muhittin Ağırbaş, Elazığ MHP Merkez İlçe Başkanı Yunus Bal, Elazığ Maden Belediye Başkanı Orhan Özbey, Yedisu Belediye Başkanı Ömer İsen, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Ayas, Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Naim Tan, Korucu Federasyon Başkanı Salih Kişi kongreyi takip etti.

Kongrede partililere seslenen MHP Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol, MHP İl Kongresinin bölücü ve ayrıştırıcı mihraklara karşı Türkiye’nin doğusunda verilecek ders niteliğinde olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bingöl, yakın tarihimizde işgal görmemiş topraklara sahiptir. Bu yönüyle, Türkiye’nin bağımsızlık ve bütünlüğünün sembollerindendir. O bakımdan Milliyetçi Hareket Partisi’nin millî birliğimizi esas alan mücadele sürecinde Bingöl ilimizin özel bir yeri vardır. Bugün burada yapmakta olduğumuz il kongremiz, bölücü ve ayrıştırıcı mihraklara Türkiye’nin doğusundan verilecek cevap ve ders niteliğinde olacaktır. 

Bingöl il kongresi, Türk milletini meydana getiren ve etle tırnak gibi kaynaşmış olan unsurların birbirinden asla koparılamayacağı haykırışın adresi olacaktır. Buradan kamuoyuna yansıyan birlik ve beraberlik mesajı, Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen güçlerin ve taşeronlarının hevesini kursağında bırakacaktır.”

GÜN BİR OLMA, BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİNDE BULUŞMA GÜNÜDÜR

“Unutmayınız ki, birlikte hayır, ayrılıkta azap vardır. Bu nedenle, ‘İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik, Kazanan Türkiye Olacak’ diyoruz. Türkiye çetin bir dönemden geçmektedir. Tarihin ve coğrafyanın Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e yüklediği sorumluluklar hem büyük hem de ağırdır. Bir yanda virüs tehdidi diğer yanda vandal emeller ülkemizi meşgul etmektedir. Temennim bilhassa COVİD-19 hastalığına karşı tedbirlere muhakkak surette uymanız, akıl çelici ve art niyetli propagandaları elinizin tersiyle itmenizdir.

Ege ve Doğu Akdeniz’de hak ve menfaatlerimize zarar vermek için nöbetleşe nifak devriyesine çıkan ülkeler ve karanlık emeller oldukça faaldir. Türkiye’yi içte ve dışta hedef alan taciz ve tahrikler mutlaka tetikte ve uyanık olmamızı gerektirmektedir. Enosis kabusu denizlerde korsanlık yapmaktadır. Siyonizm kamburu Birleşik Arap Emirlikleri’nden Bahreyn’e, Suudi Arabistan’dan Umman ve Ürdün’e kadar çemberi genişletmektedir. Fransa çıbanbaşıdır, Yunanistan kriz odağıdır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ganimet avındadır, Türk’e ve İslam’a kim ters ve miyop bakıyorsa şer bir ittifakın içindedir. Türk milleti bu çağda da mazlumların sesidir. Mağdur milyonların sözcüsüdür. Adalet ve hakkaniyetin yılmaz savunucusudur. Kara ve deniz sınırlarımız ihlal, tarihsel kazanımlarımız inkâr edilmektedir. Milli bekamız her cephede saldırıya uğramaktadır. Gün bir olma, büyük Türkiye hedefinde buluşma günüdür. Gün milli güvenliğimizi ve milli çıkarlarımızı tek nefes halinde müdafaa günüdür.”

ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ YAPAN İRADE OLURUZ, ŞEREFİMİZİ ÇİĞNETMEYİZ

“Milliyetçi Hareket Partisi terörden ekonomik ablukalara, bölgesel ve küresel oyunlardan diplomatik ve siyasi baskılara kadar yaşanan pek çok sorun karşısında milletimizin ve devletimizin cesaretle yanındadır. Alayı gelsin, hepsi birlik olup karşımıza çıksınlar. Allah baki deriz, bütün ezberleri ve tuzakları bozarız. Çanakkale’yi geçilmez yapan irade oluruz, şerefimizi çiğnetmeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi cesaretini tarihinden, ilhamını ecdadından, iradesini büyük Türk milletinden almaktadır.”

CUMHUR İTTİFAKI’YLA TÜRK MİLLETİNİN HAYAL VE HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

“Milliyetçi Hareket Partisi zalime, haine, teröriste, FETÖ’cüsünden PKK’lısına kadar Türk’e kefen biçen alçaklara sonuna kadar mücadeleden yanadır. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, teslim olmayacağız, nihayetinde başaracağız. Cumhur İttifakı’yla Türk milletinin hayal ve hedeflerini gerçekleştireceğiz. Tehdit ne kadar fazla olursa olsun dayanacağız, sabredeceğiz, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyerek istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkacağız. Bunun için de fitne çıkaranları ayıklayacağız. Bozgunculuk yapanları ayıracağız. Milliyetçi Hareket Partisi güvencedir. Milliyetçi Hareket Partisi milli mensubiyetin övünç kaynağıdır. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’yi kafeslemeye çalışan yerli ve yabancı odaklara ebediyen hasımdır. Bugüne kadar devam eden elli yılı aşkın siyasal hayatında partimiz, günlük siyasete alet olmamış, kalıcı ve sürekli hamleleri ve hedefleri savunarak popülist siyasetin kirliliğinden hep uzak durmuştur.”

“Bugün Milliyetçi Hareket Partisi, elli yılı aşan uzun ve zorlu yolculuğun sonunda milletimizin gönlünde yer bulmuş, taban tutmuş, kökleşmiştir. Artık hiç kimsenin göz ardı edemeyeceği partimizin siyasal varlığı, Türkiye üzerinde düşünceleri olan herkesin, milletimiz için iyi veya kötü emeller besleyen her unsurun, mutlaka dikkate almaları gereken bir kudret halini almıştır. Bizler görevimizin farkındayız. Yapacaklarımızın şuurundayız. Bu nedenle istiklal için birlik diyoruz. İstikbal için dirlik kararındayız. Ve diyoruz ki, kazanan Türkiye olacaktır.”

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NİN KONGRELERİNDE KAYBEDEN YOKTUR

“Şu anda yapılmakta olan il kongremizin nice güzelliklere ve diriliş müjdelerine vesile olması samimi niyazımdır. Bu nedenle bize düşen görev, kafa karıştıran, akıl çelen, zihin bulandıran defolu zihniyetlerin etki alanına itibar etmeden hak bildiğimiz yolda arkamıza bakmadan hızlı adımlarla yürümektir. Bu yol bizi ülkülerimize taşıyacaktır. Asla hatırınızdan çıkarmayınız ki, Türkiye sevdamız, Türk milleti mensubiyet onurumuzdur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kongrelerinde kaybeden yoktur. Kazanan ise bütün dava arkadaşlarımdır.” HABER MERKEZİ