Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nda MHP İl Başkanı Nurettin Varol, Merkez İlçe Başkanı Niyazi Çağlar ve parti teşkilat üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Ziya Buyankara'nın MHP Bingöl Belediye Başkan Adayı olduğu açıklandı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan MHP Adayı Ziya Buyankara, mahalli idareler seçiminin Bingöl'e ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Daima Devletime Minnettar Kaldım”

Açıklamasında kendinden özetle bahseden Buyankara; “Yıllarımı devletin çeşitli kademelerine vermiş birisiyim. Vatanını, milletini, dini değerlerini seven ve onları yaşatmaya geliştirmeye çalışan bir kişi olarak daima devletime minnettar kaldım. 42 yıllık devlet hizmetimin içerisinde, ilk olarak ortaokul müdürü olarak atandım. Arkasından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne, daha sonra Öğretmen Lisesi Müdürlüğü'ne, sonra Sağlık Bakanlığı şube müdürü olarak atandım. Daire Başkanlığı ve son olarak Bakan Müşaviri olarak emekli oldum. Devletin parası minnetsiz ve hepimize helaldir. Allah Devletimizi ebed müebbet yaşatsın ve hepimizi millete faydalı hale getirsin” dedi.

“Bingöl'ün büyükşehre namzet bir şehir yapmayı planlıyoruz”

Belediyecilikte halkın efendisi değil hizmetkârı olmaya niyet ettiklerini vurgulayan Buyankara; “İyi bir yönetim anlayışı sergilemek istiyoruz. Büyük şehirlerde olan hizmet yapısını, belediye hizmetlerini ilimize getirmeye niyetlendik. Projelerimizi üç boyutlu olarak daha sonra açıklayacağız. Başlıca bahsetmek gerekirse; Ankara Keçiören'de yine ülkücü kökenden gelen Keçiören Belediye Başkanımızın yapmış olduğu şelale sistemini Bingöl'e getireceğiz. İkincisi; teleferik sistemini kurmak istiyoruz. Şehirde güzel bir görüntü olsun istiyoruz. Şehrimiz 5 yılda bir yollarını kazıp milleti toza boğup, perişan ederek sadece asfalt döküp belediye hizmeti yapmak istemiyoruz. Bunlar belediyelerin asıl görevleridir. Asıl belediyecilik şehri güzelleştirmek, yeni yaşam alanları oluşturmak ve refah düzeyini arttırmaktır. Düzağaç semtini çarşıya bağlayacak Bisiklet yolu ve yaya yolu projelerimiz mevcuttur. Genç Caddesi'nde trafiği alta alarak, Hastane ve Genç Caddesi'ni gidiş gelişli yapıp ticari bir alan oluşturacağız. İnönü Mahallesi'nde biz olsaydık yeni bir ticari alan oluşturur, şehri sıkıştırmazdık. Çarşı ağırlığını taşımak için İnönü Mahallesi'nde bir alışveriş merkezi kurmayı hedefliyoruz. Allah nasip ederse biz bu göreve gelirsek üst yetkililerle irtibat kurup Genç yolunun sağ tarafını tamamen ilimize kazandıracağız. Bunu en faydalı hizmet olarak görüyoruz ve Bingöl'ün önünü açıp, büyükşehir olmazsa bile büyükşehre namzet bir şehir yapmayı planlıyoruz. Allah bizi bu yolda muvaffak etsin, ilimize ve insanımıza güzel hizmetler vermeyi nasip etsin. Biz emir alıp emir vermeye değil sadece yönetmeye talip olduk. Rabbim bizi başarılı kılsın” diye konuştu.