Bingöl'ün Çeltiksuyu köyüne bağlı Küçüktepe mezrasında bazı mera alanlarının süt ve süt ürünlerine odaklı faaliyet gösteren bir şirkete tahsis edilmesinin kendilerini mağdur ettiği belirten köylüler, yaşadıkları mağduriyeti HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatına iletti.

Küçüktepe mezrası sakinlerinden oluşan 2 kişilik bir heyet, HÜDA PAR Bingöl İl Orhan Açıkbaş'ı ziyaret ederek yaşadıkları mağduriyeti anlattı, sorunun çözülmesi konusunda yardım talebinde bulundu.

Yetiştiriciler adına yaşanan mağduriyeti anlatan Ferit Karaoba, köylerinde yapılan yatırıma karşı olmadıklarını belirterek, bir taraftan yatırım yapılırken, diğer yandan yerli üreticinin mağdur edildiğini söyledi.

Karaoba, "Biz meradan SÜTAŞ’a karşı değiliz. Sadece bizim problemimiz 150- 250 metre genişliğinde bir geçiş alanının bırakılmasını ve diğer köylerin meralarında hayvanlarımızı otlatmak için önümüzde bir duvar örülmemesini istiyoruz. Bizi adeta bir cezaevine sokmuşlar. Yetkililer gelip yaşadığımızı kendi gözleriyle görsünler, bizim mağduriyetimizi görsünler. Masa başında bu işler olmuyor. Zor şartlarda hayvan besliyoruz. 4 bin 500 koyunumuz var. Yılda 4-5 bin kuzu üretimi yapıyoruz. Yani iddia ediyoruz ki SÜTAŞ gibi üretim yapıyoruz. Bizler olmadan SÜTAŞ olmaz. SÜTAŞ yetkilileri tarafından bize söz verildi, ‘sizleri mağdur etmeyeceğiz’ dediler. Eski valiler, tarım müdürleri de bizi mağdur etmeyeceklerini söylediler. Bırakın hayvanlarımızın dışarıya çıkması, insanlar bile dışarı çıkamıyor. Hayvanlarımıza kışın yem verecek yerimiz bile yok. Yani kapımızın önünde kanal kazıp duvar örecekler. Bu kadar da olmaz." dedi.

"Yetkililerin bir çözüm bulması gerekiyor"

SÜTAŞ yetkililerine de seslenen Karaoba, "SÜTAŞ sahibi de elini vicdanına koysun. Biz bu kadar toprağı sana bağışlamışız. Bu topraklar elimizdeydi, bu meralar elimizdeydi. Birkaç dönüm için bizi mağdur ediyorsun. Mezrada 15 aileyiz, ağıllarımız var. Yetkililerin bir çözüm bulması gerekiyor. Biz bu konu ile ilgili bütün siyasi partileri gezip destek bekleriz. İnşallah siyasi partiler de bize destek olurlar. Bizim talebimiz sizden budur. HÜDA PAR olarak bizi iyi karşıladınız, olumlu davrandınız. Size gerçekten teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR olarak sesiniz olup mağduriyetinizi yetkili kişilere ulaştıracağız"

Mağdur edilen hayvan sahiplerinin sorunlarını dinleyen HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Açıkbaş, konu hakkında ellerinden ne geliyorsa katkı sunacaklarını söyledi.

Açıkbaş, "Hayvanlarınız için geçiş güzergâhından dolayı mağduriyet yaşıyorsunuz. İnşallah bizler HÜDA PAR olarak sizlerin sesi olacağız, mağduriyetinizi yetkili kişilere ulaştıracağız. Gelip oradaki saha çalışmasını yapacağız. SÜTAŞ nereyi engellemiş, nerede sizin güzergâhınızı engellemiş gelip yerinde inceleyeceğiz. İnceledikten sonra da Tarım İl Müdürlüğü, ilgili kurumlara, SÜTAŞ’a ve Valiliğe konuyu rapor halinde sunacağız." diye konuştu.

HÜDA PAR olarak tarımı ve hayvancılığı önemsediklerini vurgulayan Açıkbaş, Hayvancılık ve tarım biterse terör başlar, anarşi başlar. Hele hele hayvancılık olmazsa başka illere göç olur. Buradan gidip de başka illere göç eden aileler görüyoruz." şeklinde konuştu.