HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş tarafından karşılanan mağdur aileler, adına konuşan Medeni Kaan, yıllardır 28 Şubat süreci ve sonrasında FETÖ yargısı tarafından mağdur edildiğininkilerini anlattı.

Kaan, şunları söyledi: “Şu an bir süreç yaşanıyor, tekrardan yargılanma olsun veya MHP, meclise taşıdığı af ya da ceza indirimi gibi bir konunun olduğu söz konusudur. Yıllardır cezaevinde tutulan yakınlarımız var, onların mağduriyetinin giderilmesi için sizden de yardım talep ediyoruz. Yıllardır içeride tutulan insanların mağduriyeti tek değil, dışarıda yaşayan aileleri de mağduriyet yaşıyor. İçeride olan kimi mahkûmlar anne, baba ve yakınlarını kaybetti, yıllardır devam eden bir haksızlık var onun giderilmesi için mevcut hükümetten ve siyasilerden yardım talep istiyoruz. Bir 28 Şubat mağduru olan Sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konunun üzerinde durmasını ve bir düzenleme kapsamında mağdur insanların dışarıya bırakılmasını istiyoruz.”

“Gündemdeki af kapsamında gerçek mağdurlar konuşulmuyor”

28 Şubat süreci ve sonrasında FETÖ yargısı tarafından mağdur edilen mahkum yakınlarını dinleyen HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Açıkbaş, son zamanlarda bir af yasası ve ceza indiriminin gündemde olduğunu hatırlattı.

Gündemde bir af ve ya bir ceza indiriminden söz edildiğini dile getiren Açıkbaş, “Bu gündem kapsamında, 28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından mağdur edilen insanlar konuşulmuyor. Af kapsamında uyuşturucu, yüz kızartıcı suçluları konuşulurken ve çıkarılacak bu yasa kapsamına alınırken, geçmişte mağdur edilmiş, haksızlığa uğramış ve yıllardır içeride haksızca tutulan gerçek mağdurlar konuşulmuyor, af kapsamı dışında tutulmaya çalışılıyor. Bu durum bizler için hayret vericidir.” ifadelerini kullandı.