Veysel Belgin Gençlik Merkezinde yapılan kongreye HDP Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ve çok sayıda partili katıldı.

Olağanüstü kongrede konuşan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, “Önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçimleri coşkulu, etkili, sonuç odaklı bir şekilde yürütebiliriz. Bingöl Belediyesini kazanabiliriz. Biz toplumun öncüleri olarak önce kendimiz bunu içselleştirelim. Biz Bingöl Belediye başkanlığını kazanacağımıza inanacağız” dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ise yaptığı konuşmada, “Bingöl gerçekliği, aslında şuanda gördüğümüz, hepimizin yakından veya uzaktan şahit olduğu mevcut fotoğrafı bu değildir. Bingöl’ün tarihine bakınız, tarihteki şahsiyetlere bakınız, yaşanan şehadetlere bakınız, bu topraklarda insanlığın ve insanlık değerlerinin nasıl da yeşerdiğini ve insanların bu topraklara borçlu olduğunu görürüz. İnsanlık bu topraklara borçlu, çünkü insanlığın değerleri buradan sahiplenerek, bedeller ödenerek bu şehirler muhafaza edilmiş ve mücadeleler verilmiştir. Bugünkü Bingöl’ün rağbeti neyedir, dünkü Bingöl’ün rağbeti neye idi? Eğer rağbet noktasından bile yaklaşırsak aslında fazla söze hacet yoktur. Bugün rağbet menfaatedir, rağbet iktidaradır, rağbet bu şehirde çürümeye ve yozlaşmaya doğru insanoğlunun kendi özünden uzaklaşmayadır. Bundan dolayıdır ki; insaniyet, insanlık gerçek anlamda kemale, yani kâmil olan insanların mücadelesine ihtiyaç duyar. Kemal saraylarda aranmaz, kemal iktidarlarda aranmaz, kemal mücadeleyle olur, edeple olur, emekle olur” ifadelerini kullandı.