Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak’ı makamında ziyaret eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Bingöl’ün en büyük problemlerinin tarım alanlarının boşalması, hayvancılığın bitmiş, üretimin yetim kalması ve gençlerin işsiz olması şeklinde yorumladı.

Ekonomide yaşanan sıkıntıların belediyecilik eliyle yapıldığı şeklinde değerlendirmelerde bulunan Ağıralioğlu, ‘‘Şu anda Türk Ekonomisinin içine düştüğü girdabı, rant girdabını, usulsüzlüğü, helale haram bulaştırma münasebetsizliğinin bu belediyecilik maharetsizliğinin oluşturduğunu düşünüyoruz. Türk ekonomisinin içinde bulunduğu sarmalı, üretimi yetim bırakan, rantı kamçılayan, alın terini ortada bırakıp, emeksiz, sebepsiz zengin olamaya imkân veren belediyeciliğin Türk ekonomisine suikast yaptığını düşünüyoruz. Biz her yerin ortak problemi hale gelen kahvehaneleri dolu bir milletiz. Kahvehaneleri dolu, cami önleri dolu, kıraathaneler dolu, caddeler dolu, genç işsizler her yerde kol geziyor. Bu mekanizma üretimi ortada bırakıp ben size bakarım diyen tembelliği özendiren bir devlet yönetme şehvetinin sonucudur. Bunu da kamçılayan belediyeciliktir. Bingöl’ün en büyük problemi tarım alanlarının boşalmış olması, hayvancılığın bitmiş olması, üretimin yetim kalması, gençlerimizin işsiz olması.’’dedi.

“ADAY BELİRLEMEK İÇİN BURDAYIZ”

Tunceli ve Bingöl’e yaptıkları ziyaretin detayları hakkında açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, ‘‘Bingöl’e iyilik kervanı yollarda Anadolu’yu tarıyor gayretleri içerinde geldik. Sebebi ziyaretimiz bölgenin yaklaşan yerel seçimler ile ilgili dertlerini görebilmek, dinleyebilmek. Hem de burada çıkarabileceğimiz adaylarla ilgili hangi hassasiyetleri gözetebiliyoruz belirleyebilmek. İl teşkilatlarımızın seçimde hazırlıksızlığını biliyoruz. İl teşkilatlarımızı yerel seçime daha hazır hale getirebilmek için buradayız. AK Partinin devletimizi iyi yönetmediğini düşünüyoruz. Bilhassa belediyecilik marifetiyle ya da marifetsizliğiyle Türk ekonomisini içine düşürdükleri girdaptan çıkarak şeyin liyakatli insanları layık oldukları yere taşımak, layık olmayanların ise hesap vermesini sağlamak. Gayretimiz bu yönde.  Bu çerçevede hem Tunceli hem Bingöl ziyaretindeyiz.”diye konuştu.

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Yunus Budak ta, ziyaretten dolayı milletvekilleri ve beraberindekilere teşekkür etti.