İstanbul’da faaliyet yürüten Bingöl STK’ları içerisinde aktif görevler alan, Akit Tv, Moderatörü ve Akit Gazetesi yazarı Sabri Balaman, İstanbul Birinci bölgeden AK Parti aday adaylığına başvurduğunu açıkladı. “Önceliğim İstanbul oldu ama ikinci tercihim memleketim Bingöl” diyen Balaman şöyle konuştu:

‘MEMLEKETİMİ UNUTMADIM’

“Her ne kadar İstanbul’da yaşasak da Memleketimi hiçbir zaman unutmadım ve her fırsatta Bingöl’e gelip gidiyorum. Memleketim Sancak’ın dağlarını, ovasını, suyunu unutmadım, unutamam da. Önceliğim niye İstanbul oldu diye sorarsanız, İstanbul’da binlerce insanımız vardır. Çoğunlukla AK Parti’ye gönül vermiş halkımızın artık buradan da bir temsilcisi, bir vekili olmalıdır. Bingöl’den Meclise her halükarda üç vekilimiz seçiliyor ancak İstanbul’dan 98 milletvekili meclise gidecek, benim naçizane temennim dost ve hemşerilerimizin bu süreçte birlikte hareket edip, en az bir hemşerimize Mecliste temsiliyet hakkı verilmesi için hareket etmeliyiz. İstanbul birinci, ikinci ve üçüncü bölgeden de çok değerli hemşerilerimizin müracaatları vardır, hepsini yürekten kutluyorum. Hepimiz İstanbul’daki hemşerilerimizin derdine derman olmak istiyoruz Öne çıkmak, özgüvenimizi göstermek ve çalışmak gerekiyor.”

 SABRİ BALAMAN KİMDİR?

1972 yılında Bingöl Sancak’ta doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Sancak’ta tamamladıktan sonra 1985 yılında İstanbul’a göç etti. Genç yaşta iş hayatına atılan Balaman, bir taraftan da lise öğrenimini devam ettirdi. Üniversite eğitimini ekonomi, finans ve hukuk dallarında tamamlayarak mezun oldu.

1988-1994 yılları arasında TBMM’de kısım amirliği görevinde bulundu. 1995-2009 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetici konumunda görevler aldı. 2014 yılından beri Yeni Akit Gazetesi’nde köşe yazarlığı ve Akit TV’de program moderatörlüğü görevini sürdürüyor.

SOSYAL PLATFORMDA GÖREVLER

2014 yılında Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illerde analizlerde bulunarak Çözüm Süreci raportörlüğü, Kültürlü Gençlik Derneği Genel Başkan yardımcılığı, ASSAM (Adaleti Savunanlar ve Stratejik Araştırmalar Merkezi) Genel Başkan Yardımcısı, Ataşehir Birlik Platformu Genel sekreterliği, Bingöl Gelişim Platformu (BINGEP) kurucusu,  Doğu ve Güneydoğu Dernekler Konfederasyonu dâhil olmak üzere birçok STK’da başkanlık, yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi.