HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı, Bingöl İl Teşkilat Başkanı Orhan Açıkbaş ve beraberindeki heyet, Arama Kurtarma Birimi'ni (AKUT) ziyaret etti.

Tasalı ve beraberindeki İl Yönetimini AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş ve yönetimi karşıladı. HÜDA PAR heyetini kabul eden Bingöl AKUT birimi yönetimi yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Ateş; Bingöl AKUT birimi olarak çok sayıda üyemiz ve nice gönüllü kardeşlerimiz ile hizmetlerine devam ettiklerini dile getirdi. Üyelerimizin hepsi gönüllü gelip çalışmalarımıza katılıyorlar. Olası bir afet durumunda yeterli ekipman ve donanıma sahibiz. Ekibimiz son yaşanan Elâzığ depreminde birçok vatandaşımızın enkaz altından kurtulması için gerekli gayreti göstererek elinden geleni yapmıştır dedi.

AKUT birimi daha sonra HÜDA PAR heyetine mevcut ekipmanlarını tanıtarak olabilecek dağ ve diğer doğa kazalarında, doğal afetlerde, yetki ve imkanı dahilinde tüm koşullarda, zor durumda kalmış, yardıma ihtiyacı olan, yardım talep eden herkese nasıl yardım etmek üzere hazır olduklarını anlattı.

HÜDA PAR yönetimi de hem genel anlamda hem de son yaşanan Elâzığ depreminde yapılan çalışmaları dinleyerek AKUT birimine teşekkür ederek yaptıkları ve yapacakları tüm faaliyetlerde başarı dileklerinde bulundu. HABER MERKEZİ