Yerel seçimler öncesi teşkilat üyelerine hitap eden Ak Parti İl Başkanı M. Hanefi Güler, izlenecek yol haritası hakkında şunları söyledi: “İstişareye önem vererek toplumun her kesimiyle çeşitli yollardan kamuoyu araştırmaları yaparak,  kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, esnaflarımız ve il ilçe teşkilat üyelerimizi birebir ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunacağız. Birçok ilçemizi daha seçim süreci başlamadan ziyaret ederek düşüncelerimizi olgunlaştırdık.

Mahalli seçimlerle Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimizle belirlediğimiz bir parolamız oldu. Halkta olmayanın kesinlikle bizim yanımızda yeri olmayacak. Bu bizim teşkilatlarımızın da parolasıdır.

Araştırma yapacağız. Teşkilatımız ve halkımız kimi önerirse o bizim ön planımızdadır ve aday adayımızdır. Bu işin nihai kararını da Genel Merkezimiz verecektir. Bize düşen önermektir. Biz hakkaniyet ölçüsünde çalışacağız. Bu milletin vebali bizim omuzumuzdadır.

Ak Parti olarak ilimizi siyasi olarak yönetme görevini Cenabı Allah bize yüklemiş. Dolayısıyla ahbap çavuş, akraba, mahalle, köy davasını kenara koyacağız. Hakkaniyet ölçüsünde bu memlekette kimin hizmetine inanıyorsak, memlekette faydalı bir iş yapacağına inanıyorsak biz o arkadaşlarımızı Genel Merkezimize önereceğiz. Benim adayım dediğiniz kişi değil halkın adayı olacak kişi yerel seçimlerde önemli.

Ak Parti dava ve icraat partisidir. Bizde bunu listelerimizle göstereceğiz. Biz halkımıza söz verdik toplumsal mutabakatı sağlayacağız. 5 yılda bir bu fırsat elimize geliyor. Halkımızla bütünleşmemiz lazım.

Şehrimizi emanet edeceğimiz kişiyi arıyoruz. Tamamen istişare yöntemiyle, kamuoyu araştırmasıyla, çeşitli yollardan halktan fikir alarak bu süreci tamamlayacağız.

Cumhurbaşkanımız Belediyecilikten geliyor.

Doğal olarak yerel yönetimler açısından da Erdoğan belediyeciliği anlayışı bizim anlayışımızın temelini teşkil ediyor. Genel Merkezimiz seçim beyannamesi ve manifestomuzu da hazırlıyor.

Yerel seçimler yeni bir anlayış, yeni bir bakış açısı getirmesi açısından çok önemlidir. Yeni bir şehir inşa etmeliyiz. Yeni dönemde teşkilatlarımızla tam bir uyum içerisinde yerel yönetimlerde hizmet ekipleri kurarak yola koyulmalıyız.

Halkın kararına önem vermeliyiz. Karar verme aşamasında örneğin kamuya ait bir iş merkezinde değişim kararı verilirken orada ve bölgesinde yaşayan halk ile istişare etmeden zorla, halka rağmen dayatma ile değişim, dönüşüm, inşa işlerine girmemeliyiz. Yeni alanlar bulup şehrimizi büyütme ve genişletme projeleri hazırlamalı, şehrimizi daha yaşanılır bir hale getirmek ve güzelleştirmek için birliktelik ruhuyla hareket ederek bu süreci nihayete erdirmeliyiz.” dedi.